• Посилання скопійовано

Посада головного бухгалтера вакантна або відсутня: чи подавати форму №1-ОПП?

Як заповнюється поле «Головний бухгалтер» при поданні податкової звітності в електронному вигляді, якщо штатним розкладом не передбачено посаду головного бухгалтера або посада вакантна та чи потрібно у такому випадку подавати заяву за формою №1-ОПП? Консультує ДФСУ

Посада головного бухгалтера вакантна або відсутня: чи подавати форму №1-ОПП?

ДФСУ у підкатегорії 135.03 ресурсу "ЗІР" зазначила, що  у разі відсутності на підприємстві посади особи відповідальної за забезпечення ведення бухгалтерського обліку або у разі вакантної посади, обов’язок ведення бухгалтерського обліку та складання звітності покладається безпосередньо на власника або керівника підприємства.

У такому випадку до контролюючого органу подається заява за формою №1-ОПП з позначкою «Відомості про особу, відповідальну за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку» з відомостями про керівника підприємства.

 

Від редакції

За іншим роз'ясненням податківців у цій же підкатегорії "ЗІР" вказано, в які строки потрібно подавати ф. №1-ОПП новоствореному підприємству. А саме: "після проведення державної реєстрації новостворена юридична особа, яка не є платником ПДВ, подає до контролюючого органу заяву за ф. № 1-ОПП з позначкою «Відомості про особу, відповідальну за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку» з інформацією про головного бухгалтера у 10-денний строк з дня взяття на облік чи виникнення змін у облікових даних платників податків."

***

Читайте також: 

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»