• Посилання скопійовано

Бюджетники повинні будуть подавати звітність за I квартал 2018 року електронно через систему "Є-Звітність"

Створено Систему подання електронної звітності розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів і державними цільовими фондами (АС "Є-Звітність"). Після внесення змін до Порядку №44, звітність за I квартал 2018 року потрібно буде сформувати та подати через цю систему

Бюджетники повинні будуть подавати звітність за I квартал 2018 року електронно через систему "Є-Звітність"

Держказначейство у листі від 31.01.2018 р. №14-08/94-1951 повідомляє про створення Системи подання електронної звітності розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів і державними цільовими фондами (АС "Є-Звітність"), яка вже введена в дослідно-промислову експлуатацію.

АС "Є-Звітність" передбачає створення особистого електронного кабінету розпорядникам (одержувачам) бюджетних коштів та фондам загальнообов'язкового державного соціального і пенсійного страхування (далі - клієнти Казначейства), які складають та подають фінансову та/або бюджетну звітність до органу Казначейства за місцем обслуговування.

АС "Є-Звітність" надає можливість:

  • заповнити в електронному вигляді затверджені форми фінансової звітності, перевірити, підписати ЕЦП кожну форму фінансової звітності та подати до органу Казначейства за місцем обслуговування;
  • на підставі даних бухобліку, що формуються в інформаційній системі Казначейства, скласти бюджетну звітність за формами та з дотриманням вимог Порядку №44, перевірити її, заповнити форми щодо розкриття елементів бюджетної звітності, підписати ЕЦП кожну форму бюджетної звітності та подати до органу Казначейства за місцем обслуговування;
  • головним розпорядникам бюджетних коштів та розпорядникам бюджетних коштів нижчого рівня, до мережі яких включені розпорядники (одержувачі) бюджетних коштів, контролювати стан складання та подання звітності до органу Казначейства підвідомчими установами, дотримання термінів подачі звітності, встановлених органом Казначейства. У разі необхідності своєчасно звертати увагу підвідомчих установ на допущені викривлення (неточності) при заповненні показників у відповідних формах звітності;
  • здійснювати автоматизовану консолідацію усіх форм фінансової та бюджетної звітності на кожному рівні консолідації;
  • прискорити перевірку органами Казначейства звітності, в тому числі на відповідність даним бухобліку органів Казначейства, що формуються в інформаційній системі Казначейства.

Держказначейство також підготувало зміни до Порядку №44  в частині складання та подання бюджетної звітності розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів, звітності фондами загальнообов'язкового державного соціального і пенсійного страхування через систему подання електронної звітності Казначейства. Проект наказу направлено на затвердження до Міністерства фінансів України.

 

Згідно з цим проектом  розпорядники та одержувачі бюджетних коштів і фонди загальнообов'язкового державного соціального і пенсійного страхування звітність за I квартал 2018 року мають сформувати та подати через систему подання електронної звітності Казначейства.

 

Дорожня карта щодо підключення до системи та її детальний опис розміщено на веб-порталі Казначейства в розділі "Електронні сервіси".

Інструкція користувача АС "Є-Звітність" розміщена в електронному кабінеті клієнта Казначейства і буде доступна після його створення.

Інформація про актуальний стан підключення клієнтів Казначейства до АС "Є-Звітність" буде контролюватись органами Казначейства та публікуватись на веб-порталі Казначейства в розділі "Електронні сервіси".

Порядок та умови генерації ЕЦП акредитованого центру сертифікації ключів Казначейства розміщені за адресою http://acsk.treasury.gov.ua.

З питань щодо підключення та функціонування системи АС "Є-Звітність" клієнтам Казначейства необхідно звертатись до відповідного органу Казначейства за місцем обслуговування.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Державна казначейська служба України

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»