• Посилання скопійовано

Терміни підключення бюджетників до системи АС «Є-Звітність» подовжено

Держказначейство повідомило, що терміни підключення до системи АС «Є-Звітність» та створення особистих електронних кабінетів подовжуються

Терміни підключення бюджетників до системи АС «Є-Звітність»  подовжено

Держказначейство повідомляє, що на офіційному веб-сайті Міністерства фінансів України розміщено проект наказу Мінфіну «Про затвердження Змін до Порядку складання бюджетної звітності розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів, звітності фондами загальнообов’язкового державного соціального і пенсійного страхування» (завантажити).

Проектом наказу передбачено, що форми звітності складаються та подаються із застосуванням автоматизованої системи подання електронної звітності клієнтами Державної казначейської служби України (далі – АС «Є-Звітність»).

Наразі проводиться робота щодо внесення змін до Порядку заповнення форм фінансової звітності в державному секторі, затвердженого наказом Мінфіну від 28.02.2017 р. № 307.

Щоденно на офіційному сайті Казначейства у рубриці «Електронні сервіси» публікується Інформація про стан підключення до системи АС "Є-Звітність" розпорядників (одержувачів) бюджетних коштів державного бюджету та Інформація про стан підключення до системи АС "Є - Звітність" розпорядників (одержувачів) бюджетних коштів місцевих бюджетів (далі – Інформація).

Станом на 28 лютого 2018 року в системі АС «Є-Звітність» зареєстровано:

  • 10 981 розпорядників (одержувачів)  коштів державного бюджету або 70,4 відсотка від загальної кількості установ державного бюджету включених до Єдиного реєстру розпорядників (одержувачів) бюджетних коштів, у тому числі створено 4 687 особистих електронних кабінетів;
  • 27 186 розпорядників (одержувачів) коштів місцевих бюджетів або 44,1 відсотка від загальної кількості установ місцевих бюджетів включених до Єдиного реєстру розпорядників (одержувачів) бюджетних коштів, в тому числі створено 9 556 особистих електронних кабінетів.

Наведена інформація про стан підключення розпорядників (одержувачів) бюджетних коштів до АС "Є-Звітність" свідчить про низький відсоток підключення та створення особистих електронних кабінетів клієнтів.  Основними причинами наведеного є:

-  недостатнє технічне забезпечення та відсутність мережі Інтернет у розпорядників бюджетних коштів нижчого рівня, особливо розпорядників коштів місцевих бюджетів;

- незадовільна динаміка отримання розпорядниками (одержувачами) бюджетних коштів електронних цифрових підписів в акредитованих центрах сертифікації ключів;

-  необхідність вдосконалення функціональних можливостей системи АС "Є-Звітність", яка знаходиться в дослідно-промисловій експлуатації, в частині підтримки електронних цифрових підписів усіх акредитованих центрів сертифікації ключів України.

Враховуючи вищенаведене та відсутність дати набуття чинності змін до нормативних актів, які регулюють, зокрема, питання складання та подання звітності в електронному вигляді із застосуванням АС «Є-Звітність», Казначейство повідомляє, що терміни підключення до системи АС «Є-Звітність» та створення особистих електронних кабінетів подовжуються.

***

Читайте також: Бюджетники повинні будуть подавати звітність за I квартал 2018 року електронно через систему "Є-Звітність"

Джерело: Державна казначейська служба України

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»