• Посилання скопійовано

Як неприбутковій організації подати звітність в електронному вигляді до ДФСУ?

Як подати неприбутковій організації в електронному вигляді фінансову звітність до ДФСУ, якщо фінансова звітність до Держстату не подається? Консультує ДФСУ

Як неприбутковій організації подати звітність в електронному вигляді до  ДФСУ?

ДФСУ у підкатегорії 102.23.02 ресурсу «ЗІР» нагадує, що відповідно до п. 46.2 ПКУ платник податку на прибуток подає разом з відповідною податковою декларацією квартальну або річну фінансову звітність у порядку, передбаченому для подання податкової декларації з урахуванням вимог ст. 137 ПКУ.

Фінансова звітність, що складається та подається відповідно до п. 46.2 ПКУ неприбутковими підприємствами, установами та організаціями, є додатком до Звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації та його невід’ємною частиною, і подається до подання такого звіту.

Подання документів засобами електронного зв’язку в електронній формі здійснюється платниками податків відповідно до норм Законів №851-ІV та №852-ІVПорядку №557, що визначає взаємовідносини суб’єктів електронного документообігу.

Платник створює електронні документи у строки та відповідно до порядку, що визначені законодавством для відповідних документів в електронному та паперовому вигляді (п. 3 розд. ІІ Порядку № 557).

Електронні документи фінансової звітності, які подаються до контролюючих органів та не передбачені для подання до Державної служби статистики, формуються відповідно до формату (стандарту) електронного документа звітності суб’єктів господарювання, затвердженого наказом Міндоходів від 29.11.2013 р. № 729 (ідентифікатор форми починається літерою «J»).

Перелік розроблених електронних форм фінансової звітності розміщено на офіційному веб-порталі ДФС у рубриці Електронна звітність/Платникам податків про електронну звітність/Інформаційно-аналітичне забезпечення/Реєстр форм електронних документів.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»