• Посилання скопійовано

За яких умов можна звітувати з податків в електронній формі? Алгоритм від ДФС

Податківці роз'яснили, за яких умов можна звітувати з податків в електронній формі та розповіли про суттєві переваги подання звітності у електронному варіанті

За яких умов можна звітувати з податків в електронній формі? Алгоритм від ДФС

ДФС у Хмельницькій області повідомляє, що для подання звітів в електронному вигляді потрібно:

1) отримати ключ електронно-цифрового підпису в одному з Акредитованих центрів сертифікації ключів;

2) зареєструватися в Електронному кабінеті, розміщеному на сайті ДФСУ, за допомогою отриманого електронного ключа як користувач Електронного кабінету;

3) заповнити та надіслати засобами електронного зв’язку Договір про визнання електронного документообігу;

4) після отримання підтвердження про приєднання до електронного документообігу можна звітувати до контролюючого органу в електронному вигляді.

Податківці наголошують, що подаючи таку звітність платники податків значно економлять свій час та кошти, адже уже немає потреби відвідувати ДФС та придбавати бланки звітності. Ще одним приємним бонусом є те, що при електронному звітуванні немає потреби контролювати за зміною форм бланків звітності, адже це оперативно оновлює програма.

Серед інших переваг електронної звітності податківці виділяють такі:

  • усі звіти перевіряються на наявність арифметичних та логічних помилок;
  • при поданні звітності засобами електронного зв’язку з електронно-цифровим підписом, платнику надходять повідомлення - квитанція №1 та квитанція №2. Електронний звіт вважається поданим, якщо в квитанції №2 прописано «Пакет прийнято, дата та реєстраційний номер»;
  • суб’єкти господарювання отримують можливість провести звірки щодо платежів та відслідковувати наявність податкового боргу.

Джерело: ДФС в Хмельницькій обл.

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»