• Посилання скопійовано

Декларацію з податку на нерухомість оновлять. Проект від Мінфіну

Форму декларації приводять у відповідність до чинного законодавства України

Декларацію з податку на нерухомість оновлять. Проект від Мінфіну

3 серпня 2018 року Міністерство фінансів розробило та оприлюднило проекту свого наказу «Про внесення зміни до форми Податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки» (завантажити).

Цим документом викладено в новій редакції  декларацію з податку на нерухомість. Бланк самої декларації поки що не оприлюднений. Наразі можемо лише ознайомитися з оновленими додатками до неї:

Додаток 1. Порядковий № Податкової декларації. Розрахунок 2 № у частині об’єктів житлової нерухомості (завантажити)

Додаток 2. Порядковий № Податкової декларації 1 Розрахунок 2 № у частині об’єктів нежитлової нерухомості (завантажити)

Додаток 3. Таблиця відповідності кодів будівель та споруд (завантажити).

 

Проект наказу Мінфіну розроблено з метою:

  1. забезпечення зручності суб’єктам господарювання декларувати податкові зобов’язання з податку по об’єктах як житлової, так і нежитлової нерухомості;
  2. забезпечення зручності справляння податку за об’єктами нерухомості, розташованими у різних територіально-адміністративних одиницях. Це є особливо важливим та актуальним в умовах створення об’єднаних територіальних громад;
  3. приведення форми декларації у відповідність із єдиними державними нормами, шляхом використання Державного класифікатора будівель та споруд ДК 018-2000, а також у відповідність із постановою КМУ від 24.05.2017 р. №483 ;
  4. вирішення проблемного питання щодо уточнення податкових зобов’язань з податку по об’єктах як житлової, так і нежитлової нерухомості шляхом розділення у декларації нарахувань за типами об’єктів нерухомості.

 

Зауваження та пропозиції стосовно змісту проекта можна надавати у письмовій та електронній формі протягом місяця з дня публікації цього оголошення за такими адресами:

  • Міністерство фінансів України, 01008,   м. Київ-8,  вул. Грушевського, 12/2  та e-mail: tlary@minfin.gov.ua.  
  • Державна регуляторна служба України, 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, 9/11,   e-mail: inform@dkrp.gov.ua.

Автор: «Дебет-Кредит»

На підставі: Міністерство фінансів України

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»