• Посилання скопійовано

Нарахували декретні? ПДФО не утримуємо, але в формі №1ДФ відображаємо

Податківці нагадали, що нараховані декретні слід відображати в формі №1ДФ під ознакою доходу «128»

Нарахували декретні? ПДФО не утримуємо, але в формі №1ДФ відображаємо

ДФС у Дніпропетровській області повідомляє, що відповідно до пп. 165.1.1 ПКУ до складу загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку на доходи фізичних осіб не включається сума державної та соціальної матеріальної допомоги, державної допомоги у вигляді адресних виплат та надання соціальних і реабілітаційних послуг відповідно до закону, компенсацій (включаючи суми допомоги по вагітності та пологах), винагород і страхових виплат, які отримує платник податку з бюджетів та фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування та у формі фінансової допомоги інвалідам з Фонду соціального захисту інвалідів згідно із законом.

Згідно із Довідником ознак доходів, сума допомоги по вагітності та пологах відображається у податковому розрахунку за формою №1ДФ за ознакою доходу «128» як соціальні виплати з відповідних бюджетів.

 

Від редакції

Варто відобразити суму декретних (незважаючи на неоподаткованість) і в розділі ІІ цього звіту.

Про відповідні роз’яснення податківців ми писали тут та тут

***

Читайте також:

Джерело: ДПІ у Дніпровському районі м. Києва

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»