• Посилання скопійовано

Здійснюєте незалежну профдіяльність: як звітувати з ЄСВ?

Податківці нагадали правила звітування з ЄСВ для фізосіб, які займаються незалежною профдіяльністю

Здійснюєте незалежну профдіяльність: як звітувати з ЄСВ?

ДФС у Запорізькій області нагадує, що платниками єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування є, зокрема, особи, які провадять незалежну професійну діяльність, а саме наукову, літературну, артистичну, художню, освітню або викладацьку, а також медичну, юридичну практику, в тому числі адвокатську, нотаріальну діяльність, або особи, які провадять релігійну (місіонерську) діяльність, іншу подібну діяльність та отримують дохід від цієї діяльності.

Такі особи, що провадять незалежну професійну діяльність, формують та подають самі за себе Звіт про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску, один раз на рік до 01 травня року, що настає за звітним періодом.

Звітним періодом для них є календарний рік.

Особи, які провадять незалежну професійну діяльність, формують та подають Звіт про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску (додаток 5).

Звіт подається за формою №Д5 із зазначенням типу форми «початкова».

Особи, які провадять незалежну професійну діяльність, зобов'язані подавати самі за себе Звіт незалежно від того, чи ведуть вони підприємницьку діяльність.

Зазначена норма передбачена п. 5 ч. 1 ст. 4 Закону №2464п. 13 р. ІІп. 4 р. ІІІ Порядку №435.

Джерело: ДФС у Запорізькій області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»