• Посилання скопійовано

За 2018 рік видобувні компанії будуть вперше звітувати про платежі та обсяги видобутку

16 листопада набрав чинності Закон «Про забезпечення прозорості у видобувних галузях»

За 2018 рік видобувні компанії будуть вперше звітувати про платежі та обсяги видобутку

Офіс великих платників податків нагадав, що з метою створення у видобувних галузях привабливих умов Верховна Рада ухвалила Закон від 18.09.2018 р. №2545-VIII «Про забезпечення прозорості у видобувних галузях» (далі – Закон).

Закон визначає правові засади регулювання та організації збирання, розкриття та поширення інформації з метою забезпечення прозорості та запобігання корупції у видобувних галузях в Україні.

Поширюється Закон на всіх суб'єктів господарювання, які здійснюють діяльність у видобувних галузях, материнські підприємства у видобувних галузях незалежно від їх організаційно-правових форм і форм власності, на центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері енергетики та вугільної промисловості, центральний орган виконавчої влади, який реалізує державну політику у сфері геологічного вивчення та раціонального використання надр, а також на отримувачів платежів.

У Законі зокрема, визначено організаційно-правові засади розкриття інформації у видобувних галузях, встановлено конкретні зобов'язання щодо її розкриття, способи розкриття такої інформації і відповідальність суб'єктів за порушення законодавства про забезпечення прозорості у видобувних галузях.

Нерозкриття інформації або порушення строків її розкриття видобувними компаніями тягнуть накладення штрафу у розмірі п'яти тисяч НМДГ (85 тис грн), а розкриття звіту, який містить неповну інформацію про діяльність суб'єкта, – тягне накладення штрафу у розмірі двох тисяч НМДГ (34 тис грн). При цьому, першим обов'язковим звітним періодом визначено 2018 рік.

Закон набрав чинності 16 листопада 2018 року.

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»