• Посилання скопійовано

Орендуєте авто у фізособи: як відобразити в формі №1ДФ?

Податківці відповіли, за якою ознакою потрібно зазначити у формі №1ДФ доходи за оренду вантажного автомобіля у фізичної особи

Орендуєте авто у фізособи: як відобразити в формі №1ДФ?

«Вісник. Офіційно про податки»

Порядок оподаткування доходів фізичних осіб регулюється розділом ІV ПКУ, пп. 163.1.1 ПКУ передбачено, що об’єктом оподаткування фізичної особи – резидента є загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід, тобто будь-який дохід, який підлягає оподаткуванню, нарахований (виплачений, наданий) на користь платника податку протягом звітного податкового періоду (п. 164.1 ПКУ).

До загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку включаються відповідно до пп. 164.2.20 ПКУ інші доходи, крім зазначених у ст. 165 ПКУ, якою визначено перелік доходів, що не включаються до розрахунку загального місячного (річного) оподатковуваного доходу.

Отже, оскільки доходи, нараховані фізичній особі за надання в оренду рухомого майна, оподатковуються на загальних підставах як інші доходи, то у формі №1ДФ вони зазначаються за ознакою доходу «127».

Надія Філіповських,
заступник начальника Управління – начальник відділу адміністрування податку на доходи фізичних осіб
Управління адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Департаменту податків і зборів з фізичних осіб ДФС України

***

Читайте також: Дохід від оренди авто у ф. №1ДФ слід відображати під ознакою «127»

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»