• Посилання скопійовано

Потрібно подати уточнюючу форму №1ДФ: який алгоритм?

Податківці наголосили, що уточнююча форма №1ДФ подається лише на тих осіб, щодо яких було допущено помилку

Потрібно подати уточнюючу форму №1ДФ: який алгоритм?

«Вісник. Офіційно про податки»

Уточнююча форма №1ДФ подається на підставі інформації з попередньої поданої форми і містить інформацію лише про рядки та реквізити, які уточнюються (п. 4.4 розділу IV Порядку №4).

Для вилучення одного помилкового рядка з попередньої введеної інформації потрібно повторити всі графи такого рядка і у графі 9 зазначити «1» – на виключення рядка.

Для введення нового або пропущеного рядка потрібно повністю заповнити всі його графи і у графі 9 зазначити «0» – на введення рядка.

Якщо коригування доходів проводиться щодо одного працівника, то в уточнюючій формі №1ДФ зазначаються два рядки, один – на вилучення даних по ньому, другий – на введення. Стосовно фізичних осіб, щодо яких інформацію з доходів і податків було відображено у попередньму звіті, що уточнюється, правильно, інформація не вноситься. Уточнююча форма подається лише на тих осіб, щодо яких було допущено помилку.

У разі коли необхідно уточнити інформацію щодо всіх фізичних осіб, то аналогічно щодо цих працівників зазначаються два рядки на виключення та на введення. Номер за порядком в таких випадках не має значення, головним показником у звітності є РНОКПП.

Надія Філіповських,
заступник начальника Управління – начальник відділу адміністрування податку на доходи фізичних осіб
Управління адміністрування податків і зборів з фізичних осіб Департаменту податків і зборів з фізичних осіб ДФС України

***

Читайте також:

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»