• Посилання скопійовано

З 2019 року вже не будемо подавати звіт за формою №Ф4-ФСС з ТВП, — рішення Фонду

Щоквартальний звіт №Ф4-ФСС з ТВП роботодавці мають одноразово подати за підсумками 2018 року. А вже за квартали 2019 року його не потрібно буде подавати

З 2019 року вже не будемо подавати звіт за формою №Ф4-ФСС з ТВП, — рішення Фонду

Звіт по коштах загальнообов’язкового державного соціального страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими похованням, скасовано з 2019 року. Відповідне рішення правління ФССУ затвердило на черговому засіданні 12 грудня 2018 року.

Щоквартальний звіт по використанню коштів Фонду за формою №Ф4-ФСС з ТВП страхувальники (роботодавці) мають одноразово подати за підсумками 2018 року до 21.01.2019 р.

«У січні наступного року страхувальники подадуть цю звітність востаннє, за І квартал 2019-го звіт щодо використання коштів здавати вже не потрібно. Це суттєво скоротить час і кошти, які на це витрачають роботодавці. Разом з іншими кроками по спрощенню та уніфікації звітності, за нашими підрахунками це економія у близько 30 разів», – говорить голова правління ФССУ Володимир Саєнко.

Рішення затверджено з метою скорочення та уніфікації звітності страхувальників по коштах Фонду та підвищення прозорості системи соціального страхування.

Водночас, за словами Саєнка, не йде мова про скасування контролю за обігом страхових коштів: «Починаючи з 01 жовтня, діє нововведення, відповідно до якого страхувальники, які відправляють до Фонду заяви-розрахунки та отримують за ними фінансування, упродовж місяця подають у Фонд повідомлення про виплату коштів своїм співробітникам. З того ж періоду діє нова розширена форма заяви-розрахунку, до якої включено колонки щодо страхового стажу, серії та номеру листка непрацездатності тощо. Обидва документи можна подати в електронному вигляді. Тобто контроль за виплатою матеріального забезпечення працюючим залишається, скасовується зайва бюрократія і дублювання норм».

Постанова правління Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності від 18.01.2011 р. № 4, якою регламентується подача зазначеної звітності за формою Ф4-ФСС з ТВП, втратить чинність у 2019 році.

 

Від редакції:

Звертаємо увагу! Наразі тексту затвердженої Постанови ФСС не оприлюднено. Про це повідомимо додатково. 

Наші новини щодо проекту постанови про відміну з 1 січня 2019 року звіту страхувальників за формою №Ф4-ФСС з ТВП та про запровадження єдиного звіту щодо заборгованості дивіться тут та тут>>

Джерело: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»