• Посилання скопійовано

ФСС затвердив новий звіт щодо заборгованості. Його будемо подавати вже з 2019 року!

Постановою правління ФСС затверджено оновлену форму звіту щодо заборгованості страхувальника зі сплати страхових коштів до Фонду

ФСС затвердив новий звіт щодо заборгованості. Його будемо подавати вже з 2019 року!

Постановою правління ФСС від 12.12.2018 р. №28 затверджено оновлену форму звіту щодо заборгованості страхувальника зі сплати страхових коштів до Фонду до повного погашення заборгованості.

Документом об’єднано звіти про заборгованість зі сплати страхових коштів на загальнообов'язкове держсоцстрахування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності й на загальнообов'язкове держсоцстрахування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності.

Нова форма звітності прийнята з метою оптимізації і передбачає скорочення на 48 показників. Документ набуде чинності з 01.01.2019 р. одночасно із втратою чинності постанови правління ФСС від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України від 30.11.2010 р. №31.

Водночас, у січні 2019 року страхувальники мають одноразово подати діючий до кінця 2018 року звіт щодо сплати заборгованості зі сплати страхових коштів до Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України за підсумками поточного року.

Стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, сум штрафних санкцій, нарахованих та/або не сплачених до 01 січня 2011 року, в тому числі страхових внесків, строк сплати яких на 01 січня 2011 року не настав, і контроль за правильністю нарахування, своєчасністю сплати страхових внесків, застосування фінансових санкцій на період до повного стягнення заборгованості здійснюються відповідно до інструкції, затвердженої постановою правління ФСС від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України від 12.07.2007 р. №36, що діяла на момент виникнення такої заборгованості.

Стягнення заборгованості зі сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, сум штрафних санкцій, нарахованих та/або не сплачених до 01 січня 2011 року, в тому числі страхових внесків, строк сплати яких на 01 січня 2011 року не настав, і контроль за правильністю нарахування, своєчасністю сплати страхових внесків, застосування фінансових санкцій на період до повного стягнення заборгованості здійснюються відповідно до інструкції, затвердженої постановою правління ФСС з тимчасової втрати працездатності від 26.06.2001 р. №16, що діяла на момент виникнення такої заборгованості.

Нагадаємо, також зазначеною постановою правління ФССУ з 2019 року скасовано щоквартальний звіт по використанню коштів Фонду за формою №Ф4-ФСС з ТВП. Ми про це писали тут>>

Про проект Постанови ФСС ми писали ось тут>> 

Джерело: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»