• Посилання скопійовано

Змінився Порядок заповнення фінансової звітності бюджетниками

14 грудня 2018 року набрали чинності зміни до Порядку заповнення форм фінансової звітності в державному секторі

Змінився Порядок заповнення фінансової звітності бюджетниками

Мінфін наказом від 27.11.2018 р. №939 затвердив зміни до Порядку заповнення форм фінансової звітності в державному секторі, затвердженого наказом МФУ від 28.02.2017 р. №307. Ними, зокрема, передбачено, що:

1. Звітний період для складання проміжної фінансової звітності охоплює відповідний період (I квартал, перше півріччя, дев'ять місяців), що починається 01 січня і закінчується в останній день звітного періоду.

2. Фінансова звітність суб'єктів державного сектору подається контролюючим суб'єктам державного сектору з відміткою органів Казначейства щодо відповідності аналогічним даним, відображеним у бухгалтерському обліку органів Казначейства.

Усі форми фінансової звітності суб'єктів державного сектору, а також консолідована фінансова звітність перевіряються і візуються відповідним органом Казначейства шляхом:

  • накладання кваліфікованого електронного підпису на кожну форму фінансової звітності (у разі подання звітності із застосуванням автоматизованої системи подання електронної звітності клієнтами Казначейства (далі - АС "Є-Звітність");
  • засвідчення підписом, печаткою або штампом на кожній сторінці всіх форм фінансової звітності (у разі подання звітності на паперових носіях).

Контролюючі суб'єкти державного сектору до фінансової звітності додають форми фінансової звітності контрольованих суб'єктів державного сектору, які територіально розміщені в інших областях, з відміткою відповідних органів Казначейства.

3. При поданні фінансової звітності із застосуванням АС "Є-Звітність" кількість аркушів за кожною формою звітності не зазначається.

4. У процесі подання звітності органам Казначейства може здійснюватися обмін документами в електронному вигляді, в тому числі електронними документами. При поданні звітності в електронному вигляді застосовуються вимоги Законів України "Про електронні документи та електронний документообіг", "Про електронні довірчі послуги".

Форми звітності складаються та подаються із застосуванням АС "Є-Звітність".

Казначейство забезпечує розміщення на офіційному веб-сайті Казначейства інформації щодо порядку роботи в АС "Є-Звітність".

При поданні звітності до органів Казначейства АС "Є-Звітність" формує повідомлення про статус документа.

Підтвердженням успішної передачі звітності до органів Казначейства є повідомлення про статус переданого документа в АС "Є-Звітність".

У разі невдалої спроби передавання звітності в електронному вигляді до органів Казначейства АС "Є-Звітність" формує повідомлення про неприйняття звітності. Суб'єкти державного сектору здійснюють заходи щодо повторного передавання звітності.

У разі неможливості подання звітності до АС "Є-Звітність" через мережу Інтернет з технічних причин або в інших випадках, визначених законодавством, звітність подається до АС "Є-Звітність" з окремо налаштованого робочого місця в органі Казначейства.

У разі неможливості подання звітності до АС "Є-Звітність" в порядку, визначеному в абзацах другому, сьомому цього пункту, звітність до органів Казначейства подається на паперових носіях.

5. У статтях 2530 - 2790 розділу III Звіту про фінансові результати органами Казначейства та державними цільовими фондами відображається інформація про виконання бюджету (кошторису) у розрізі класифікації доходів бюджету та економічної класифікації видатків і кредитування бюджету порівняно із затвердженими показниками плану на звітний рік (за загальним фондом) та плану на звітний рік з урахуванням змін (за спеціальним фондом).

У цих статтях визначається різниця між фактичними сумами виконання бюджету (кошторису) (касовими видатками) та затвердженими показниками плану на звітний рік (за загальним фондом) та показниками плану на звітний рік з урахуванням змін (за спеціальним фондом).

Наказ набрав чинності 14 грудня 2018 року (з дня його офіційного опублікування в "Офіційному віснику України" №96/2018.

***

Читайте також: Бюджетникам оновили форми фінансової звітності

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»