• Посилання скопійовано

Хто з фізосіб має подати декларацію про доходи за 2018 рік?

Податківці навели випадки обов'язкового подання декларації про майновий стан та доходи

Хто з фізосіб має подати декларацію про доходи за 2018 рік?

ДФС у Луганській області повідомляє, що з 1 січня розпочинається кампанія декларування громадянами доходів, одержаних у 2018 році.

Податківці нагадують, що обов’язок щодо подання податкової декларації про майновий стан і доходи у платників податків виникає:

  • при отриманні доходів не від податкових агентів, тобто від фізосіб, які не є підприємцями або самозайнятими особами;
  • при отриманні від податкових агентів доходів, які не підлягали оподаткуванню при виплаті, але які не звільнені від оподаткування;
  • при отриманні іноземних доходів;
  • в інших випадках, передбачених законодавством.

За вибором платника податків декларації подаються за місцем своєї податкової адреси особисто або уповноваженою на це особою, поштою або засобами електронного зв’язку.

При необхідності платники зможуть отримати безкоштовні консультації і допомогу в заповненні податкової декларації про майновий стан і доходи у Центрах обслуговування платників.

***

Читайте також: Звітність за 2017 рік: зразки заповнення для ФОП, громадян, самозайнятих осіб та неприбуткових організацій!

Джерело: ДФС у Луганській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»