• Посилання скопійовано

Декларації за грудень 2018 року до ДФС подаємо до 21 січня 2019 року включно

Якщо останній день строку подання декларації припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається операційний день за вихідним або святковим днем

Декларації за грудень 2018 року до ДФС подаємо до 21 січня 2019 року включно

Податківці нагадують, що якщо останній день строку подання податкової декларації припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем.

Так, наприклад, останнім днем подання декларації з акцизного податку за грудень 2018 року, і не тільки цієї, буде 21 січня 2019 року.  

Однак, термін сплати податків і зборів, у такому випадку, не переноситься. Тобто платник податків зобов’язаний самостійно сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену у поданій ним податковій декларації, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку подання податкової декларації. При цьому платник не повинен враховувати перенесення термінів подання звітності у зв’язку з вихідними чи святковими днями.

Відповідна норма передбачена ст. 4957 та ст. 222, 223 ПКУ.

 

 

 

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»