• Посилання скопійовано

Оновлено порядок звітування про фіскальні ризики держпідприємства

Мінфін та МЕРТ затвердили Порядок подання звітності та інформації про фіскальні ризики

Оновлено порядок звітування про фіскальні ризики держпідприємства

Мінфін та Мінекономрозвитку наказом від 17.08.2018 р. №1140/701 (зареєстрований в Мін'юсті 26.12.2018 р. за №1463/32915) затвердили Порядок подання звітності та інформації про фіскальні ризики до Міністерства економічного розвитку і торгівлі України та Міністерства фінансів України.

Зроблено це з метою встановлення єдиного підходу до подання звітності, що містить:

  1. відомості про фінансове становище, результати діяльності, рух грошових коштів,
  2. інформацію про фіскальні ризики, пов’язані з діяльністю суб’єктів господарювання державного сектору економіки, що належать до сфери управління центральних органів виконавчої влади та інших органів управління державною власністю, оброблення, здійснення аналізу та узагальнення таких даних та подання до Мінекономрозвитку і Мінфіну зведених звітів та інформації про фіскальні ризики в електронному вигляді.

Наказ №1140/701 визначає:

  • алгоритм дій та послідовність подання звітів суб’єктами господарювання,
  • порядок опрацювання (збору, аналізу та зведення) таких звітів органами управління,
  • систему контролю за оформленням електронних звітів респондентами,
  • систему перевірки даних, що містяться в звітах,
  • ряд інших технічних рішень, що забезпечують оптимізацію та уніфікацію прийняття звітів в електронному вигляді та передання їх до Мінекономрозвитку та Мінфіну.

Цей Порядок поширюється на уповноважені органи управління і суб'єкти господарювання, щодо яких ними виконуються функції з управління об'єктами державної власності, а також утворені такими суб'єктами господарювання підприємства, установи, організації та господарські товариства, у статутному капіталі яких їм належить 50 і більше відсотків акцій.

Наказ набере чинності з дня його офіційного опублікування. Станом на 09.01.2019 р. не опублікований.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»