• Посилання скопійовано

Заповнюйте всі обов'язкові реквізити декларації – інакше її податківці не визнають

Якщо платником податку у декларації не заповнений хоча б один із обов’язкових реквізитів, то така декларація не вважається податковою

Заповнюйте всі обов'язкові реквізити декларації – інакше її податківці не визнають

Офіс великих платників податків ДФС нагадує, що п. 48.2 ПКУ визначено, що обов’язкові реквізити – це інформація, яку повинна містити форма податкової декларації та за відсутності якої документ втрачає визначений ПКУ статус із настанням передбачених законом юридичних наслідків.

Вичерпний перелік обов’язкових реквізитів, які повинна містити податкова декларація визначено п. 48.3 та 48.4 ПКУ.

Якщо платником податку у податковій декларації не заповнений хоча б один із обов’язкових реквізитів, то така декларація не вважається податковою (п. 48.7 ПКУ).

Відповідно до п. 49.11 ПКУ у разі подання платником податків до контролюючого органу податкової декларації, заповненої з порушенням вимог п. 48.3 та 48.4 ПКУ, такий контролюючий орган зобов’язаний надати такому платнику податків письмове повідомлення про відмову у прийнятті його податкової декларації із зазначенням причин такої відмови у терміни, визначені пп. 49.11.1 та 49.11.2 ПКУ.

У разі отримання відмови контролюючого органу у прийнятті податкової декларації платник податків має право (п. 49.12 ПКУ):

– подати податкову декларацію та сплатити штраф у разі порушення строку її подання;

– оскаржити рішення контролюючого органу у порядку, передбаченому ст. 56 ПКУ.

Платник податків зобов’язаний погасити податкове зобов’язання, самостійно визначене ним у податковій декларації, протягом строків, установлених ПКУ (п. 49.16 ПКУ), незалежно від наявності відмови у прийнятті.

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»