• Посилання скопійовано

Якщо у вас борг перед ФСС або фінансування від нього — відзвітуйтесь за 2018 рік

За підсумками 2018 року слід подати до ФСС: до 21 січня 2019 року звіт № Ф4-ФСС з ТВП та до 25 січня звіт щодо заборгованості до ФСС НВВ

Якщо у вас борг перед ФСС або фінансування від нього — відзвітуйтесь за 2018 рік

Рішенням правління ФСС від 12.12.2018 р. була прийнята постанова №28, якою встановлено нову спрощену форму Звіту по заборгованості страхувальника зі сплати страхових коштів до Фонду.

При цьому визнано такими, що втратили чинність, два документи Фонду: постанову правління ФСС з ТВП №4 та постанову правління ФСС від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України №31.

Таким чином, за підсумками 2018 року, страхувальники, в останнє, подають до відділень робочих органів виконавчої дирекції Фонду:

Починаючи з І кварталу 2019 року, Звіт по заборгованості страхувальника зі сплати страхових коштів до ФСС подають лише ті страхувальники, які мають заборгованість зі сплати страхових коштів на  загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та (або) на загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності.

Звіт складається наростаючим підсумком з початку року в гривнях з копійками та подається страхувальниками до повного погашення ними заборгованості відділенням робочих органів виконавчої дирекції Фонду щокварталу до 10 квітня, 10 липня, 10 жовтня, 15 січня за своїм місцезнаходженням (місцем проживання). У разі зміни страхувальником місцезнаходження (місця проживання), що пов’язане зі зміною адміністративно-територіальної одиниці у звітному періоді, звітність за цей звітний період (з першого до останнього календарного числа звітного періоду) подається до відділення робочого органу виконавчої дирекції Фонду за новим місцезнаходженням. У разі погашення страхувальником заборгованості зі сплати страхових коштів до Фонду до кінця звітного періоду, звітність до Фонду не подається.

Тобто, Звіт за І квартал 2019 року страхувальники мають подати до 10 квітня 2019 року до відділень робочих органів виконавчої дирекції Фонду за своїм місцезнаходженням (місцем проживання).

***

Читайте також:

Джерело: Фонд соціального страхування України

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»