• Посилання скопійовано

Нова декларація з податку на нерухомість: опубліковано наказ!

18 січня 2019 року опублікований і набрав чинності Наказ №897, яким викладено у новій редакції декларацію з податку на нерухомість

Нова декларація з податку на нерухомість: опубліковано наказ!

Як ми вже повідомлялиМінфін наказом від 15.11.2018 р. №897 виклав у новій редакції форму декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Сьогодні, 18 січня, цей наказ опубліковано в "Офіційному віснику України" №5/2019.

А отже, саме 18 січня він набирає чинності (з дня його офіційного опублікування).

 

Коли вперше звітувати за новою формою декларації?

За п. 46.6 ПКУ оновлені форми податкової звітності повинні застосовуватися для звітування за період, наступний за періодом їхнього офіційного опублікування.

Тобто, оскільки Наказ №897 опубліковано у 2019 році, то за правилами ПКУ вперше за оновленою формою декларації з податку на нерухомість слід звітувати у 2020 році на 2020 рік. 

Думка ДФС щодо цього наразі невідома. Податківці ще можуть наголосити на поданні нової декларації вже для звітування на 2019 рік. У разі появи такого роз'яснення, повідомимо про це додатково.

Тим, хто вже відзвітував, хвилюватися не варто. Адже ви діяли в рамках чинного законодавства. 

***

Читайте також: 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»