• Посилання скопійовано

Як підприємцям заповнювати звіт з ЄСВ за 2018 рік: приклади від ДФС

Податківці навели сім прикладів заповнення звіту з ЄСВ для ФОПів обох систем

Як підприємцям заповнювати звіт з ЄСВ за 2018 рік: приклади від ДФС

ДФС у Черкаській області підготувало і виклало на субсайт зразки заповнення Звіту про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску за 2018 рік для фізичних осіб – підприємців на загальній системі оподаткування та ФОП – платників єдиного податку, у тому числі новостворених та які минулоріч взагалі не отримували доходів.

Пропонуємо завантажити і використовувати зразки.

 ***

ЗРАЗКИ:

  • Звіт з ЄСВ_зразок для загальної системи (Завантажити)
  • Звіт з ЄСВ_зразок для загальної системи_доходи відсутні (Завантажити)
  • Звіт з ЄСВ_зразок для загальної системи_новостворені ФОП (Завантажити)
  • Звіт з ЄСВ_зразок для новостворених ФОП першої та другої груп (Завантажити)
  • Звіт з ЄСВ_зразок для новостворених ФОП третя група (Завантажити)
  • Звіт з ЄСВ_зразок для платників єдиного податку (Завантажити)
  • Звіт з ЄСВ_зразок для ФОП які застосовували різні системи оподаткування (Завантажити)

***

Зразки є і у центрах обслуговування платників Черкаській області.

Щось не зрозуміло у зразках або виникли додаткові запитання щодо звітності? – ставте їх на адресу «Допомоги платнику» help_payer@ukr.net

Бажаючим отримувати інформаційну підтримку та розсилку новин з податкових і митних питань, коментарів та роз’яснень ГУ ДФС у Черкаській області варто направити листа із словом «Розсилка» на адресу help_payer@ukr.net

Пропонуємо активно звертатися до новації ДФС у Черкаській області – відеопорад «Відповіді на ТОП – 5 запитань платників податків».

 

Від редакції:

Черкаські податківці у своїх прикладах у колонках щодо періоду перебування на відповідній системі вказують саме місяці, хоча програмне забезпечення таке заповнення вважає помилкою. За їхнім алгоритмом слід вказувати дати повністю: наприклад, з 01.01.2018 по 31.12.2018 рр. Та ще є одна особливість. Новоствореним підприємцям доводиться вказувати саме 1 число відповідного місяця незалежно від фактичного дати реєстрації. Для фізосіб-«єдинників» за наведеними прикладами графа 3 таблиці 1 є обов'язковою. 

На жаль, саме ДФС детального роз'яснення ще не надавала тому у кожної територіальної податкової існує свій алгоритм заповнення нового Звіту.

Зверніть увагу! Вже є ро'яснення ДФС щодо заповнення графи 3 таблиці 1 Звіту з ЄСВ. Про це читайте тут. А також алгоритм заповнення звіту з ЄСВ для ФОП від ПФУ - про це тут>>

Зверніть увагу! Податківці у свіжому листі оприлюднили приклади заповнення Звіту з ЄСВ для ФОПів обох систем. Ми про це писали тут>>

Джерело: ДФС у Черкаській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»