• Посилання скопійовано

Звітування «неприбутківців» за 2018 рік: строки та нюанси подання

Граничний термін надання Звіту про використання доходів за 2018 рік – не пізніше 01.03.2019 року. Разом зі звітом слід подати відповідну фінансову звітність

Звітування «неприбутківців» за 2018 рік: строки та нюанси подання

ДФС у Харківській області роз’яснює, що відповідно до пп. 49.18.3 та 49.18.6 ПКУ граничний термін надання до органів ДФСУ Звіту про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації за 2018 рік – не пізніше 01.03.2019.

Разом зі Звітом неприбуткова організація подає фінансову звітність (п. 46.2 ПКУ).

Не подають звітність згідно з п. 46.2 ПКУ тільки професійні спілки, їх об'єднання та організації профспілок, утворені в порядку, визначеному законом. Зазначені організації звітують тільки у разі порушень п. 133.4 ПКУ.

Кожне неподання/несвоєчасне подання Звіту тягне за собою накладання штрафу в розмірі 170 гривень. А в разі здійснення тих же дій платником податків, до якого протягом року був застосований штраф за таке порушення, – 1 020 грн. за кожне неподання/несвоєчасне подання (п. 120.1 ПКУ).

Оскільки фінзвітність є додатком до Звіту, то неподання такої звітності тягне за собою невизнання Звіту (тобто Звіт буде вважатися неподаним). Відповідно, це призведе до накладання штрафу, встановленого п. 120.1 ПКУ.

До уваги! Суб’єкти малого підприємництва та суб’єкти мікропідприємництва подають разом зі Звітом скорочену фінансову звітність у складі Балансу та Звіту про фінансові результати та проставляють такі відмітки відповідно у графі «Фінансовий звіт суб’єкта малого підприємництва» та графі «Спрощений фінансовий звіт суб’єкта малого підприємництва».

Джерело: ДФС у Харківській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»