• Посилання скопійовано

Зробили помилку у звіті про використання доходів: як її виправити?

Неприбуткова організація має право подати уточнюючий Звіт з виправленими показниками або через подання додатку ВП у складі поточного

Зробили помилку у звіті про використання доходів: як її виправити?

ДФС у Харківській області нагадує, що для самостійного виправлення неприбутковою організацією помилок у звітності призначений Додаток ВП до Звіту.

Додаток ВП до рядків 7 – 9 Звіту надається у разі виправлення помилок у складі Звіту (звітного або звітного нового), в якому наводиться інформація про виправлені помилки в раніше наданому звіті. Даний додаток складається з двох таблиць.

Таблиця 1 призначена для врахування помилки (ок) у звітному (податковому) періоді, що настає за періодом, у якому виправлено помилку (и).

У таблиці 2 відображаються результати виправлення помилок.

Додаток ВП до Звіту надається у разі виправлення помилок, пов’язаних з розрахунком податкового зобов’язання та у випадку використання коштів за нецільовим призначенням та/або розподілу доходів (прибутку) організації серед засновників (учасників), її членів, членів органів управління та інших пов’язаних з ними осіб.

Крім того, неприбуткова організація має право подати уточнюючий Звіт з виправленими показниками.

При цьому надання уточнюючого звіту не звільняє неприбуткову організацію від відповідальності, передбаченої п. 120.2 ПКУ про застосування штрафу від суми самостійно нарахованого заниження податкового зобов’язання (недоплати).

Увага! У формі Звіту інформація про обов’язкові додатки у вигляді фінансової звітності відображається у блоці «Наявність додатків4» та проставляється позначка у полі «ФЗ6».

Крім того, у блоці «Наявність поданих до Звіту  про використання доходів (прибутків) неприбуткової організації додатків – форм фінансової звітності6» проставляються такі позначки:

  • «Баланс (Звіт  про фінансовий  стан)», «Звіт про фінансові результати (Звіт про сукупний дохід)» або «Звіт про результати фінансової діяльності», «Звіт про рух грошових коштів» (крім бюджетних установ), «Звіт про власний капітал», «Примітки до річної фінансової звітності» (крім бюджетних установ).

Джерело: ДФС у Харківській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»