• Посилання скопійовано

Порядок подання фінзвітності зазнає змін: проект від Мінфіну

Мінфін оприлюднив проект постанови КМУ, яким пропонується внести зміни до Порядку подання фінансової звітності

Порядок подання фінзвітності зазнає змін: проект від Мінфіну

1 березня 2019 року на сайті Мінфіну опубліковано проект постанови КМУ (завантажити), яким пропонується внести зміни до Порядку подання фінансової звітності. А саме щодо:

  • подання суб’єктами господарювання, які здійснюють діяльність у видобувних галузях, звіту про платежі на користь держави відповідно до Закону «Про забезпечення прозорості у видобувних галузях»;

  • приведення у відповідність до законодавства норм щодо особливостей застосування Порядку на тимчасово окупованій території, території проведення антитерористичної операції та території здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях.

Крім того, уточнюється, що підприємства, які відповідно до  Закону про бухоблік належать до мікропідприємств, непідприємницькі товариства (крім тих, які зобов’язані складати фінансову звітність за МСФЗ) та підприємства, які ведуть спрощений бухгалтерський облік доходів та витрат відповідно до податкового законодавства, подають відповідним органам скорочену за показниками річну фінансову звітність у складі балансу і звіту про фінансові результати.

Весь перелік змін можна переглянути тут (завантажити).

Тобто таким чином Порядок приведуть у відповідність із чинним законодавством (законами «Про забезпечення прозорості у видобувних галузях»«Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» та «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях»).

Зауваження та пропозиції можна надавати протягом 20 днів з дня його оприлюднення на офіційному веб-сайті Мінфіну у письмовій та/або електронній формі за адресою: Міністерство фінансів України, 01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 12/2 або 04071, м. Київ,  вул. Межигірська, 11, e-mail: kovtun@minfin.gov.ua.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»