• Посилання скопійовано

4 випадки, коли декларацію про доходи подавати не потрібно: нагадування від ДФС

Податківці навели перелік випадків, коли не потрібно подавати декларацію про майновий стан та доходи

4 випадки, коли декларацію про доходи подавати не потрібно: нагадування від ДФС

ДФС у Житомирській області інформує, що відповідно до п. 179.2 ПКУ декларація про доходи не подається, якщо платник податку отримував доходи:

  1. від податкових агентів, які згідно з розділом IV ПКУ не включаються до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу;
  2. виключно від податкових агентів незалежно від виду та розміру нарахованого (виплаченого, наданого) доходу, крім випадків, прямо передбачених розділом IV ПКУ;
  3. від операцій продажу (обміну) майна, дарування, при нотаріальному посвідченні договорів, за якими був сплачений податок на доходи фізичних осіб (далі – податок) відповідно до розділом IV ПКУ;
  4. у вигляді об'єктів спадщини, які відповідно до цього розділу оподатковуються за нульовою ставкою податку та/або з яких сплачено податок відповідно до п. 174.3 ПКУ.

Якщо ж мало місце отримання громадянином інших видів доходів, передбачених розділом IV ПКУ, то згідно з п. 179.1 ПКУ платник податку повинен подати річну декларацію про майновий стан і доходи обов'язково.

***

Читайте також: 

Джерело: ДФС у Житомирській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»