• Посилання скопійовано

Нарахували та виплатили дивіденди фізособам-засновникам: як відобразити в декларації з прибутку?

Суму дивідендів, виплачену фізособам, слід показати у рядку 1.1 та у рядку 1 Додатка АВ до декларації

Нарахували та виплатили дивіденди фізособам-засновникам: як відобразити в декларації з прибутку?

Податківці у підкатегорії 102.23.02 «ЗІР» нагадують, що при виплаті дивідендів фізособам авансовий внесок з податку на прибуток не справляється, тому заповнюючи додаток АВ до рядка 20 АВ декларації з податку на прибуток платник податку відображає суму дивідендів, виплачену фізособам, у рядку 1.1 та у рядку 1 Додатка АВ до декларації.

Інші ж рядки Додатка АВ до декларації не заповнюються, незалежно від того перевищує чи ні сума таких дивідендів значення об’єкта оподаткування податком на прибуток за відповідний податковий (звітний) рік.

При цьому, у разі, якщо платник податку має здійснити розрахунок авансового внеску з податку на прибуток, то сума дивідендів, виплачена фізособам, враховується ним при обчисленні показників рядків 4 та 5 Додатка АВ до декларації.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»