• Посилання скопійовано

Маєте зовнішнього сумісника: як відображати його зарплату у ф. №1ДФ?

У формі №1ДФ під ознакою доходу «101» слід відображати зарплату як за основним місцем роботи, так і за сумісництвом

Маєте зовнішнього сумісника: як відображати його зарплату у ф. №1ДФ?

ДФС у Запорізькій області пояснює, що до загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку включаються, зокрема, доходи у вигляді заробітної плати, нараховані (виплачені) платнику податку відповідно до умов трудового договору (контракту); суми винагород та інших виплат, нарахованих (виплачених) платнику податку відповідно до умов цивільно-правового договору.

Відповідно до ст. 21 КЗпП, працівник має право реалізувати свої здібності до продуктивної і творчої праці шляхом укладення трудового договору на одному або одночасно на декількох підприємствах, в установах, організаціях, якщо інше не передбачене законодавством, колективним договором або угодою сторін.

Працівники, які працюють за сумісництвом, одержують заробітну плату за фактично виконану роботу.

Доходи у вигляді заробітної плати, нараховані (виплачені) платнику податку відповідно до умов трудового договору (контракту) зазначаються у Податковому розрахунку за формою №1ДФ під ознакою доходу «101».

Отже,  доходи у вигляді заробітної плати, нараховані (виплачені) платнику податку відповідно до умов трудового договору (контракту) зазначаються в Податковому розрахунку за формою №1ДФ під ознакою доходу «101», як за основним місцем роботи, так і за сумісництвом.

Враховуючи, що оплата за сумісництвом проводиться за трудовим договором, то суми нарахувань доходів відображаються за ознакою «101» одним рядком сукупно із заробітною платою.

Суми винагород та інших виплат, нарахованих (виплачених) платнику податку відповідно до умов цивільно-правового договору відображаються за ознакою доходу «102».

Зазначена норма передбачена пп. 164.2.1, 164.2.2 ПКУ.

Джерело: ДФС у Запорізькій області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»