• Посилання скопійовано

Коли можна не подавати фінансову звітність при уточненні декларації з прибутку?

ДФСУ розповіла, в якому випадку платник податку звільняється від обов’язку подання фінансової звітності разом з уточнюючою декларацією з податку на прибуток

Коли можна не подавати фінансову звітність при уточненні декларації з прибутку?

Податківці у консультації від 22.04.2019 р. №1731/6/99-99-15-02-01-15/ІПК нагадали: якщо виправлення помилок впливає на дохід і фінансовий результат до оподаткування (прибуток або збиток), визначений у фінансовій звітності підприємства відповідно до НП(С)БО або МСФЗ, та як наслідок на показник об'єкта оподаткування податком на прибуток, то платник податків виправляє показники  декларації з податку на прибуток шляхом:

  • або подання уточнюючого розрахунку;
  • або у складі декларації з податку на прибуток за відповідний податковий (звітний) період за чинною на день їх подання формою.

При цьому також здійснюється уточнення фінансової звітності, яка є додатком до декларації з податку на прибуток.

Водночас податківці зазначили і умову, за якою платник податку може не подавати уточнену фінансову звітність разом з уточнюючою декларацією.

Так, за умови, що показники відповідних рядків декларації та фінансової звітності, які були подані з декларацією за відповідні звітні (податкові) періоди, що уточнюються, не підлягають виправленню, платник податку може повторно не подавати додатки до такої уточнюючої декларації та фінансову звітність.

Наприклад, якщо омилка була допущена тільки при складанні декларації з податку на прибуток і виправлення такої помилки не призводить до зміни показників у фінансовій звітності, то податківці запевняють, що при подані уточнюючої декларації з податку на прибуток повторно фінансову звітність подавати не потрібно.

***

Читайте також:

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»