• Посилання скопійовано

ТОВ орендує приміщення у фізособи: як відобразити орендну плату у формі №1ДФ?

Cума виплаченої орендної плати фізособі відображається підприємством-орендарем у формі №1ДФ під ознакою доходу «106»

ТОВ орендує приміщення у фізособи: як відобразити орендну плату у формі №1ДФ?

Податківці у листівці щодо ПДФО та ф. №1ДФ зауважили, що у разі оренди приміщення у фізичної особи суб’єктом господарювання (підприємством або ФОП), то податковим агентом, в такому випадку, є орендар.

Податковий агент, який нараховує (виплачує, надає) оподатковуваний дохід на користь платника податку, зобов’язаний утримувати податок із суми такого доходу за його рахунок, використовуючи відповідну ставку (пп. 168.1.1 ПКУ). Сума доходів у вигляді орендної плати оподатковується ПДФО за ставкою 18%. Крім того, з такого доходу необхідно утримати військовий збір (1,5%).

Сплата ПДФО та військового збору до бюджету здійснюється під час виплати такого оподатковуваного доходу (пп. 168.1.2 ПКУ).

Cума виплаченої орендної плати фізичній особі відображається підприємством – орендарем у формі №1ДФ під ознакою доходу «106».

Джерело: ДФСУ

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»