• Посилання скопійовано

ДФС нагадує: з 7 серпня діє нова форма декларації про доходи!

Про те, що форма цієї декларації змінилася завдяки наказу Мінфіну №177, ми повідомляли раніше. Але податківці не дають рекомендацій, з якого часу цю нову форму слід застосовувати

ДФС нагадує: з 7 серпня діє нова форма декларації про доходи!

ДФС у м. Києві інформує, що у зв’язку з офіційним опублікуванням з 07.08.2019 року набрав чинності Наказ Мінфіну №177, яким затверджено нову форму податкової декларації про майновий стан і доходи.

Серед основних змін: введено окремий додаток Ф3 «РОЗРАХУНОК суми податку, на яку зменшуються податкові зобов'язання з податку на доходи фізичних осіб, у зв'язку з використанням права на податкову знижку».

Крім того, Розділ ІІ декларації «Доходи, які включаються до загального річного оподатковуваного доходу» доповнено новими рядками:

  • 10.2 «Дохід, нарахований (виплачений, наданий) у формі винагород та інших виплат відповідно до умов цивільно-правового характеру»;
  • 10.4.1 «Дохід, отриманий від фізичної особи - платника податку (орендаря), який не є податковим агентом, за оренду (суборенду, емфітевзіс) земельних ділянок, земельних часток (паїв), виділених або не виділених у натурі (на місцевості), які розташовані за місцезнаходженням, відмінним від податкової адреси платника податку (орендодавця)».

 

Від редакції

Про цю нову форму декларації ми вже писали тут. Тоді ж ми розмірковували, коли ця нова форма почне застосовуватись. За законом мала б аж у 2020 році. Та, зазвичай, податківці у випадку затвердження нових форм декларацій рекомендують застосовувати їх з моменту набрання чинності. 

Цього разу чітких рекомендацій від ДФС немає. Але саме нагадування наводить на думку, що цю форму декларації податківці прийматимуть без проблем вже зараз.

Отже, за якою формою (старою чи новою) звітувати у 2019 році, зокрема, для отримання податкової знижки, вирішувати самим платникам ПДФО та ВЗ.  

Джерело: ДФС у м. Києві

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»