• Посилання скопійовано

Податкова амністія фізосіб: яких ставок ПДФО чекати?

Уряд продовжує готуватися до податкової амністії, завдяки якій передбачається легалізувати доходи українців. Як повідомляє Верланов, законопроект обговорювався із Міжнародним валютним фондом. Очікується, що восени він буде поданий на розгляд до ВРУ

Податкова амністія фізосіб: яких ставок ПДФО чекати?

«Вісник. Офіційно про податки»

Україна та Міжнародний валютний фонд ведуть переговори щодо податкової амністії. Про це повідомив Голова ДПС Сергій Верланов.

«Щодо податкової амністії капіталу ведуться переговори з МВФ, передусім щодо ставки. В Україні не унікальна ситуація – і ПАР, і Латвія й інші країни її проходили. Наразі дискутуємо про знижені ставки: 9% як базова і 5% – знижена. Скільки надходжень для бюджету дасть податкова амністія, можна буде говорити лише після того, як буде зрозуміло конструкцію такої податкової амністії. Без сумніву, це залежить від того, яка буде ставка оподаткування, хто може бути декларантом, з чого сплачуватиметься податок тощо», – проінформував Сергій Верланов.

Голова ДПС зауважив, що податкова амністія, яку ще називають «добровільним розкриттям інформації платником податків», – не єдине питання, яке обговорюється із МВФ.

«У нас була технічна місія МВФ, яку запросили за трьома пунктами – податок на виведений капітал, податкова амністія та BEPS (міжнародна ініціатива про протидію розмиванню оподатковуваної бази та виводу прибутку з-під оподатковування). Щодо BEPS у нас розроблений дуже хороший законопроект, кожна його частина обговорювалась з окремим відповідним департаментом Організації економічного розвитку і співробітництва. МВФ із законопроектом з BEPS теж ознайомився. Очікуємо, що восени цей законопроект буде поданий на розгляд до Верховної Ради», – наголосив очільник ДПС.

***

Читайте також: Податкова амністія капіталів фізосіб: ставка ПДФО залежатиме від виду активу

Джерело: Вісник. Офіційно про податки

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»