• Посилання скопійовано

Перейшли на загальну систему з ІІІ кварталу: як звітувати з прибутку?

Після переходу платники сплачують податок на прибуток на підставі декларації за рік, який для них починається з дати переходу на загальну систему та закінчується 31 грудня такого року

Перейшли на загальну систему з ІІІ кварталу: як звітувати з прибутку?

ДПС у Запорізькій області нагадує, що платники єдиного податку можуть самостійно відмовитися від спрощеної системи оподаткування у зв’язку з переходом на сплату інших податків і зборів, з першого числа місяця, наступного за податковим (звітним) кварталом, у якому подано заяву щодо відмови від спрощеної системи оподаткування у зв’язку з переходом на сплату інших податків і зборів (пп. 298.2.2 ПКУ).

Податковими (звітними) періодами для податку на прибуток підприємств (крім випадків, передбачених пп. 137.5 ПКУ), є календарні: квартал, півріччя, три квартали, рік.

Відповідно до пп. «а» пп. 137.5 ПКУ річний податковий (звітний) період встановлюється, зокрема, для  платників податку, які зареєстровані протягом звітного (податкового) року (новостворені), що сплачують податок на прибуток на підставі річної податкової декларації за період діяльності у звітному (податковому) році.

Отже, платники єдиного податку, які з 01 січня поточного року або пізніше переходять на загальну систему оподаткування, сплачують податок на прибуток на підставі податкової декларації за річний податковий (звітний) період (як новостворені), який для них починається з дати переходу на загальну систему та закінчується 31 грудня такого року  (пп. «а» пп. 137.5 ПКУ).

Джерело: ДПС у Запорізькій області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»