• Посилання скопійовано

Чи заповнювати графу 6 та 7 форми №1ДФ щодо внутрішнього сумісника?

ДПС зауважила, що у формі №1ДФ дані про початок виконання обов'язків внутрішнього сумісника за основним місцем роботи не відображаються

Чи заповнювати графу 6 та 7 форми №1ДФ щодо внутрішнього сумісника?

Коментар до ІПК ДФС від 24.07.2019 р. № 668/2/99-99-13-02-03-13

Статтею 21 КЗпП передбачено право працівника реалізувати свої здібності до продуктивної і творчої праці шляхом укладення трудового договору на одному або одночасно на декількох підприємствах, якщо інше не передбачено законодавством, колективним договором або угодою сторін.

Сумісництвом вважається виконання працівником, крім своєї основної, іншої регулярної оплачуваної роботи на умовах трудового договору у вільний від основної роботи час на тому ж або іншому підприємстві або у підприємця, приватної особи за наймом.

При цьому ДФСУ у ІПК від 24.07.2019 р. № 668/2/99-99-13-02-03-13 зазначає, що у випадку, коли працівник починає виконувати роботу за сумісництвом на тому ж підприємстві, його місце роботи не змінюється (працівник поряд із своєю основною роботою виконує роботу за внутрішнім сумісництвом на тому ж підприємстві).

Згідно з п. 3.7 Порядку №4 графи 6 та 7 заповнюється так:

  • графа 6 - тільки на фізосіб, які приймались на роботу у звітному періоді;

  • графа 7 - тільки на фізосіб, які були звільнені у звітному періоді за місцем роботи, на якому вони отримували дохід у вигляді заробітної плати, або звільнені до початку звітного періоду, але отримували доходи у звітному періоді;

  • для фізосіб, які не змінювали місця роботи у звітному періоді, графи 6 та 7 не заповнюються.

Зважаючи на вищезазначене, податківці резюмують, що під час відображення у формі №1ДФ доходів, виплачених фізичній особі за основним місцем роботи та за сумісництвом (на одному підприємстві), графа 6 не заповнюється.

Відповідно у разі припинення виконання роботи за сумісництвом (за умови, що за основним місцем роботи працівник залишається працювати) графа 7 також не заповнюється.

Весь дохід такої особи (як за основним місцем роботи, так і як сумісник) відображаються в ф. №1ДФ в одному рядку з ознакою доходу "101".

Зверніть увагу, що у разі прийняття на роботу зовнішнього сумісника (тобто основне місце його роботи знаходиться на іншому підприємстві) заповнювати дату прийняття та звільнення потрібно.

***

Читайте також:

Автор: Станіслав Горбовцов

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»