• Посилання скопійовано

«Єдинник» не проводив діяльності: чи подавати звітність до ДПС?

Фізособи-«єдинники» І та ІІ групи не повинні подавати декларацію у разі непроведення діяльності. А ось «єдинники» ІІІ групи можуть не подавати її, якщо протягом всіх кварталів року не було діяльності

«Єдинник» не проводив діяльності: чи подавати звітність до ДПС?

ДПС у Чернівецькій області нагадує, що згідно з пп. 294.1 ПКУ податковим (звітним) періодом для платників єдиного податку першої та другої груп є календарний рік. 

Податковим (звітним) періодом для платників єдиного податку третьої групи є календарний квартал. 

Платники єдиного податку першої та другої груп подають до контролюючого органу податкову декларацію платника єдиного податку у строк, встановлений для річного податкового (звітного) періоду, в якій відображаються обсяг отриманого доходу, щомісячні авансові внески, визначені пп. 295.1 ПКУ (п. 296.2 ПКУ). 

Платники єдиного податку третьої групи подають до контролюючого органу податкову декларацію платника єдиного податку у строки, встановлені для квартального податкового (звітного) періоду (п. 296.3  ПКУ). 

Податкова декларація складається наростаючим підсумком з урахуванням норм пп. 296.5 і 296.6 ПКУ (п.296.7 ПКУ). 

Відповідно до абз. 1 пп. 49.2 ПКУ платник податків зобов’язаний за кожний встановлений ПКУ звітний період, в якому виникають об’єкти оподаткування, або у разі наявності показників, які підлягають декларуванню, відповідно до вимог ПКУ подавати податкові декларації щодо кожного окремого податку, платником якого він є. Абзац 1 пп. 49.2 ПКУ застосовується до всіх платників податків, в тому числі платників, які перебувають на спрощеній системі оподаткування обліку та звітності. 

Таким чином, фіззособи – підприємці – платники єдиного податку, які не отримували протягом звітного періоду доходи та не мають об’єктів оподаткування, що підлягають декларуванню, не зобов’язані подавати податкову декларацію платника єдиного податку – фізособи – підприємця. 

При цьому платники єдиного податку третьої групи, у яких протягом звітного періоду відсутні доходи, що підлягають оподаткуванню єдиним податком, але у попередніх звітних періодах цього ж року було отримано та задекларовано дохід, то за поточний звітний період платники мають знову наростаючим підсумком задекларувати отриманий ними раніше дохід (без сплати єдиного податку). 

Джерело: ДПС у Чернівецькій області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»