• Посилання скопійовано

Профспілки проти скасування Держстатом ф. №7-тнв

Скасування такої звітності, на переконання профспілок, фактично перешкоджає аналізу ситуації з безпекою праці на виробництві

Профспілки проти скасування Держстатом ф. №7-тнв

Федерація професійних спілок України розповідає, що Державна служба статистики України своїм наказом з 1 січня 2020 року скасовує звітність про травматизм на виробництві.

Зазначена форма державного статистичного спостереження регламентована законом про охорону праці та ратифікованою Україною Конвенцією Міжнародної організації праці (МОП) №160. Крім того, вона має погоджуватись з Держпраці, профспілками та Фондом соціального страхування, як це передбачено Генугодою на 2019-2021 рр.

Однак, рішення Держстатом прийнято самочинно та всупереч зазначеним нормативно-правовим актам, на чому наголошується у листі СПО об’єднань профспілок до Міністра КМУ, голів Держстату і Держпраці.

Йдеться про те, що Україна відповідно до вимог Конвенції МОП, взяла на себе зобов’язання регулярно збирати, обробляти й публікувати основні статистичні дані щодо праці, зокрема і щодо виробничого травматизму та професійних захворювань. Скасування такої звітності, на переконання профспілок, фактично перешкоджає аналізу ситуації з безпекою праці на виробництві та позбавляє можливості державного впливу на боротьбу з негативними явищами у цій сфері.

«Профспілки з цим категорично не погоджуються, – зазначив Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий. – Це все одно, що мати вуха, а не мати очей. Тому наша вимога – відновити збір інформації про нещасні випадки на виробництві. А також до кінця року спільно з Держпраці, СПО профспілок і ФСС напрацювати оновлену форму державного статистичного спостереження та затвердити її».

«В іншому випадку ми оскаржимо рішення Держстату і відповідно з нашими повноваженнями, направимо відповідне звернення до МОП», – підкреслив профспілковий лідер.

Копія листа СПО об’єднань профспілок додається

***

Читайте також: Держстат скасував звіт про травматизм на виробництві (ф. №7-тнв)

Джерело: Федерація профспілок України

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»