• Посилання скопійовано

Востаннє щодо податкових пільг звітуємо за 2019 рік

2019 рік – останній, у якому необхідно подавати Звіт про суми податкових пільг

Востаннє щодо податкових пільг звітуємо за 2019 рік

Офіс великих платників податків ДПС нагадує, що обов’язок складати та подавати до контролюючого органу звіт про суми податкових пільг скасовано.

Натомість, облік сум податкових пільг отриманих суб’єктами господарювання буде здійснюватись контролюючими органами на підставі інформації, наявної в поданих платниками податкових деклараціях.

Як раніше повідомлялось, Міністерство фінансів України наказом від 14.11.2019 р. №481 затвердило зміни до форми податкової декларації з податку на прибуток підприємств, відповідно до яких декларацію доповнено новим додатком ПП. У ньому відображаються суми податку на прибуток, не сплачені суб’єктом господарювання до бюджету, у зв’язку з отриманням податкових пільг.

При цьому, інформація про суми податкових пільг у податковій звітності (додаток ПП) повинна містити такі дані:

  • код пільги за кожним видом податкових пільг та найменування пільг згідно з довідником пільг, форма та порядок ведення якого затверджуються ДПС;
  • суму податку (збору), не сплаченого до бюджету у зв’язку з отриманням податкової пільги (вивільнені від оподаткування кошти);
  • строк користування податковою пільгою у звітному періоді – число, місяць, рік початку та закінчення користування пільгами;
  • суму податкової пільги, що використана за цільовим призначенням – обсяг пільг за платежами відповідно до довідника пільг у разі цільового використання податкових пільг.

Вищезазначені нововведення набирають чинності з 1 січня 2020 року, тобто 2019 рік – останній, у якому необхідно подавати Звіт про суми податкових пільг.

Така позиція податківців не нова, про це також читайте туттут і тут.

***

Читайте також: Що буде за неподання Звіту про податкові пільги?

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»