• Посилання скопійовано

Земельні ділянки в одній ОТГ, але відносяться до різних органів ДПС: як звітувати?

Декларація подається до ДПС, до якої відноситься земельна ділянка щодо кожного коду органу місцевого самоврядування за місцезнаходженням земельної ділянки за КОАТУУ

Земельні ділянки в одній ОТГ, але відносяться до різних органів ДПС: як звітувати?

ДПС у Тернопільській області повідомляє, що форма Податкової декларації з плати за землю (земельний податок та/або орендна плата за земельні ділянки державної або комунальної власності) передбачає заповнення коду органу місцевого самоврядування за місцезнаходженням земельної ділянки за Класифікатором об’єктів адміністративно-територіального устрою України (далі – КОАТУУ).

Якщо населені пункти, які входять до об’єднаної територіальної громади, відносяться до різних контролюючих органів, податкова декларація подається до контролюючого органу, до якого відноситься земельна ділянка щодо кожного коду органу місцевого самоврядування за місцезнаходженням земельної ділянки за КОАТУУ.

У рік створення об’єднаної територіальної громади плата за землю (земельний податок або орендна плата за землі державної і комунальної власності) сплачується на відкриті Державною казначейською службою України рахунки по сільських, селищних, міських радах (за місцезнаходженням земельної ділянки), а починаючи з нового бюджетного року – на відкриті рахунки для зарахування надходжень з плати за землю до бюджету об’єднаної територіальної громади.

***

Читайте також:

Джерело: ДПС у Тернопільській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»