• Посилання скопійовано

Як аудиторам подавати звіт про надані послуги? Затверджено порядок

Затверджено Порядок подання суб'єктами аудиторської діяльності до Аудиторської палати України звітності за формою №1-аудит (річна) «Звіт суб'єкта аудиторської діяльності про надані послуги»

Як аудиторам подавати звіт про надані послуги? Затверджено порядок

Аудиторська палата рішенням від 30.01.2020 р. №29/10 затвердила Порядок подання суб'єктами аудиторської діяльності до Аудиторської палати України звітності за формою №1-аудит (річна) "Звіт суб'єкта аудиторської діяльності про надані послуги".

Дія цього Порядку поширюється на суб'єктів аудиторської діяльності (далі - САД), які включені до Реєстру аудиторів та суб'єктів аудиторської діяльності.

САД, що включені до Реєстру аудиторів та суб'єктів аудиторської діяльності станом на 31 грудня звітного року, подають до Аудиторської палати України (далі - АПУ) звітність за формою №1-аудит (річна) "Звіт суб'єкта аудиторської діяльності про надані послуги" (далі - Звіт), затверджену рішенням Ради АПУ від 28.08.2019 р. №19/1, за погодженням Держстату та Державною установою "Орган суспільного нагляду за аудиторською діяльністю" (далі - ДУ "ОСНАД"), в обсягах, порядку і у терміни, визначені АПУ.

САД складають та подають до АПУ звіт безоплатно до не пізніше 28 лютого року, наступного за звітним.

Звіт заповнюється державною мовою та відповідно до вимог Інструкції про складання та подання звітності за формою №1-аудит (річна) за погодженням Державною службою статистики України та ДУ "ОСНАД".

Звіт можна подати в один із таких способів:

  • особисто або через уповноважену особу;
  • поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;
  • засобами електронного зв'язку в електронній формі, з дотриманням вимог Законів України "Про електронні документи та електронний документообіг" і "Про електронний цифровий підпис".

Звіт на паперовому носії формується у вигляді друкованих таблиць відповідно до електронних форм звітних даних, які за складом інформації повністю відповідають їх електронному формату. При відображенні друкованої інформації не повинно бути виправлень та редагування.

Повнота та достовірність наданої інформації у Звіті, а також відповідність паперового носія електронному формату підтверджуються підписом керівника аудиторської фірми (аудитора) та засвідчуються печаткою (за наявності).

Звіт на паперовому носії направляється поштою з повідомленням про вручення або подається представником САД, що має відповідні повноваження.

 При поданні Звіту на паперовому носії через уповноважену особу аудиторської фірми (аудитора), АПУ на другому екземплярі Звіту, що повертається, робить відмітку про дату їх надходження.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»