• Посилання скопійовано

Як знятися з обліку юрособам, у яких місцезнаходженням є територія ВЕЗ «Крим»?

Для зняття з обліку в ДПС, після внесення до ЄДР запису про прийняття рішення щодо припинення, платники податків з місцезнаходженням на тимчасово окупованій території звертаються до Генічеської ДПІ

Як знятися з обліку юрособам, у яких місцезнаходженням є територія ВЕЗ «Крим»?

ДПС у Тернопільській області пояснює, що згідно з п. 67.1 ПКУ підставами для зняття з обліку в контролюючих органах юридичних осіб, їх відокремлених підрозділів є повідомлення чи документальне підтвердження державного реєстратора чи іншого органу державної реєстрації про проведення державної реєстрації припинення юридичної особи або закриття відокремленого підрозділу юридичної особи.

Процедури зняття з обліку в контролюючих органах юридичних осіб, їх відокремлених підрозділів визначені розд. ХІ Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Мінфіну від 09.12.2011 р. №1588 із змінами та доповненнями, яким, встановлено, що заходи по зняттю з обліку платників податків розпочинаються контролюючими органами після отримання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань (далі – ЄДР) про прийняття рішення щодо припинення юридичної особи.

Відповідно до постанови КМУ від 19.06.2019 р. №537 «Про утворення територіальних органів Державної податкової служби» із змінами і доповненнями та п. 3 наказу Мінфіну від 14.11.2014 р. №1127 «Про затвердження Змін до Порядку обліку платників податків і зборів» із змінами і доповненнями:

  • платники податків, які мають місцезнаходження на тимчасово окупованій території України (крім платників податків, які перебувають на обліку в контролюючих органах, що здійснюють супроводження великих платників податків, та відокремлених підрозділів тих юридичних осіб, що мають місцезнаходження на іншій території України) обліковуються в Генічеській ДПІ Генічеського управління Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі;
  • платники податків, які мають місцезнаходження на тимчасово окупованій території України і є відокремленими підрозділами тих юридичних осіб, що мають місцезнаходження на іншій території України або перебувають на обліку в контролюючих органах, які здійснюють супроводження великих платників податків, обліковуються в контролюючих органах за основним місцем обліку відповідних юридичних осіб.

Враховуючи викладене, для зняття з обліку в контролюючих органах, після внесення до ЄДР запису про прийняття рішення щодо припинення юридичної особи/внесення до ЄДР відомостей про закриття відокремленого підрозділу юридичної особи, платники податків, які мають місцезнаходження на тимчасового окупованій території звертаються до контролюючого органу за основним місцем обліку (Генічеська ДПІ Генічеського управління Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі або до контролюючого органу за основним місцем обліку юридичної особи (для відокремлених підрозділів тих юридичних осіб, що мають місцезнаходження на іншій території України)).

Джерело: ДПС у Тернопільській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»