• Посилання скопійовано

Держстат підготував зміни для суб'єктів ЗЕД

З 2021 року скасовуються форми статзвітності №5-ЗЕЗ (місячна), №11-зез (ВПІ) та №12-зез (ВПІ)

Держстат підготував зміни для суб'єктів ЗЕД

Держстат наказом від 11.06.2020 р. №173 скасовує з 1 лютого 2021 року форму №5-ЗЕЗ (місячна) "Звіт про експорт (імпорт) товарів, що не проходять митного декларування". Відповідно у новій редакції викладено заголовок наказу Держстату від 21.07.2017 р. № 190, яким вона була затверджена. Тепер він матиме назву "Про затвердження форми державного статистичного спостереження № 14-ЗЕЗ (квартальна) "Звіт про придбання (продаж) товарів для забезпечення життєдіяльності транспортних засобів, потреб пасажирів та членів екіпажу" зі статистики зовнішньої торгівлі товарами".

Крім того,  з 1 січня 2021 року втратить чинність наказ Держстату від 09.07.2018 року №139, яким затверджено  форми державного статистичного спостереження зі статистики інвестицій зовнішньоекономічної діяльності:

  • №11-зез (ВПІ) (річна) "Звіт про взаємозв'язки підприємства з прямими іноземними інвестиціями в рамках відносин прямого інвестування" ;
  • №12-зез (ВПІ) (річна) "Звіт про взаємозв'язки підприємства - прямого інвестора в рамках відносин прямого інвестування" ;

Це передбачено наказом Держстату від 11.06.2020 р. №174.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»