• Посилання скопійовано

Придбали обладнання, але його немає в переліку типів об'єктів оподаткування: як заповнити ф. №20-ОПП?

Відсутнє обладнання можливо віднести до наявного типу об’єкта оподаткування, який найбільше відповідає визначенню місця знаходження/зберігання такого обладнання

Придбали обладнання, але його немає в переліку типів об'єктів оподаткування: як заповнити ф. №20-ОПП?

Податківці у роз'ясненні у підкатегорії 116.11 «ЗІР» зауважили, що під час надання повідомлень за формою №20-ОПП застосовується принцип укрупнення інформації про об’єкти оподаткування, які є однотипними.

У разі, якщо подається інформація про обладнання, яке безпосередньо пов’язане із діяльністю суб’єкта господарювання, його виробничим процесом, то керуючись принципом укрупнення інформації про об’єкти оподаткування, та враховуючи, що таке обладнання розміщене в приміщенні чи на території, пристосованих для їх функціонування, типи об’єктів оподаткування «верстат», «технологічне обладнання», «технічні агрегати» можливо віднести до наявного у суб’єкта господарювання типу об’єкта оподаткування, який найбільш відповідає визначенню місця знаходження/зберігання такого обладнання, наприклад «148 – цех», «587 – виробнича ділянка», «325» – майстерня, «327 – майстерня швейна», про який, у разі відсутності інформації про нього в контролюючому органі, суб’єкту господарювання необхідно повідомити як про об’єкт оподаткування у порядку та строки, визначені Порядком №1588.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»