• Посилання скопійовано

Які ідентифікатори застосовувати для подання в е-вигляді заяв за ф. №1-ОПП, №17-ОПП та ф. №20-ОПП?

Податківці навели ідентифікатори форми для подання в електронному вигляді заяв за ф. №1-ОПП, №17-ОПП та повідомлення за ф. №20-ОПП

Які ідентифікатори застосовувати для подання в е-вигляді заяв за ф. №1-ОПП, №17-ОПП та  ф. №20-ОПП?

ДПС у Тернопільській області повідомляє, що згідно із п. 7.2 розд. VII, п. 8.4 розд. VIIІп. 9.3 розд. ІХ Порядку обліку платників податків і зборів, затвердженого наказом Мінфіна від 09.12.2011 р. №1588 із змінами і доповненнями, платники податків, які уклали з відповідним контролюючим органом договір про визнання електронних документів, можуть подати заяви за формою №1-ОПП (для юридичних осіб та відокремлених підрозділів) (далі – заява за ф. №1-ОПП) з позначкою «Відомості про особу, відповідальну за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку» та про взяття на облік за неосновним місцем обліку за формою №17-ОПП (далі – заява за ф. №17-ОПП), а також повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність за формою №20-ОПП (далі – повідомлення за ф. №20-ОПП) засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог законів щодо електронного документообігу та електронних довірчих послуг.

Платники податків, які уклали з відповідним контролюючим органом договір про визнання електронних документів, подають через спеціалізоване клієнтське програмне забезпечення для формування та подання звітності до «Єдиного вікна подання електронної звітності» або через розділ «Введення звітності» інформаційно-телекомунікаційної системи «Електронний кабінет»:

  • заяву за ф. №1-ОПП з позначкою «Відомості про особу, відповідальну за ведення бухгалтерського та/або податкового обліку» – за ідентифікатором J1312102;
  • заяву за ф. №17-ОПП – за ідентифікатором J(F)1312201;
  • повідомлення за ф. №20-ОПП – за ідентифікатором J(F)1312002.

З електронними формами заяв за ф. №1-ОПП, за ф. №17-ОПП та повідомленням за ф. №20-ОПП платники податків можуть ознайомитися на офіційному вебпорталі ДПС у рубриці Електронна звітність > Платникам податків про електронну звітність > Інформаційно-аналітичне забезпечення > Реєстр форм електронних документів.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ДПС у Тернопільській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»