• Посилання скопійовано

Від'ємне значення податку на прибуток за ІІ квартал менше ніж за І: як заповнити додаток ПП?

У графі додатку ПП має зазначатися сума податку на прибуток, яка не сплачена до бюджету, розрахована на підставі показників Декларації за відповідний податковий (звітний) період – півріччя

Від'ємне значення податку на прибуток за ІІ квартал менше ніж за І: як заповнити додаток ПП?

Податківці у підкатегорії 102.16 «ЗІР» зазначили, що відповідно до пп. 140.4.4 ПКУ сума від’ємного значення об’єкта оподаткування минулих податкових (звітних) років є різницею на яку зменшується фінансовий результат до оподаткування.

Зазначена різниця відображається у рядку 3.2.4 додатка РІ до рядка 03 РІ Податкової декларації з податку на прибуток підприємств (далі – Декларація), та у додатку ПП до Декларації, оскільки згідно з Довідником інших податкових пільг пільгою із кодом 11020301 є сума податку, несплаченого у зв’язку із зменшенням фінансового результату до оподаткування, на суму від’ємного значення об’єкта оподаткування минулих податкових (звітних) років.

Враховуючи те, що розрахунок пільги з податку на прибуток здійснюється на підставі показників Декларації, яка заповнюється наростаючим підсумком з початку року, то у додатку ПП до Декларації за податковий (звітний) період – півріччя у графі 3 «Сума податку, не сплаченого до бюджету у зв’язку з отриманням податкової пільги (вивільнені від оподаткування кошти), гривень» має зазначатися сума податку на прибуток, яка не сплачена до бюджету, розрахована на підставі показників Декларації за відповідний податковий (звітний) період – півріччя.

При цьому строк користування пільгою, у разі застосування її у І та ІІ кварталах, є період з першого календарного дня І кварталу по останній календарний день півріччя відповідного податкового (звітного) року, який зазначається відповідно у графах 4 «число, місяць, рік початку» та 5 «число, місяць, рік закінчення» додатка ПП до Декларації.

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»