• Посилання скопійовано

30 вересня – останній день для звітування з ТЦУ за 2019 рік

Податківці зупинилися на особливостях складання та подання звіту про контрольовані операції за 2019 рік

30 вересня – останній день для звітування з ТЦУ за 2019 рік

Офіс великих платників податків ДПС нагадує, що незабаром закінчується термін подання звіту про контрольовані операції за 2019 рік (далі – Звіт про КО) та інформує платників що Звіт про КО повинні подавати всі платники податків, у яких річний дохід від будь-якої діяльності склав понад 150 млн грн і обсяг господарських операцій з контрагентами, що відповідають критеріям, визначеним в ст. 39 ПКУ, – більше 10 млн грн.

Граничний термін подання Звіту про КО – до 1 жовтня 2020 року.

Звіт про КО за 2019 рік слід заповнювати і подавати за формою та з дотриманням порядку, затвердженого наказом Мінфіна від 18.01.2016 р. №8 з врахуванням змін та доповнень, внесених наказом Мінфіна від 10.06.2019 р. №242 (далі – Наказ №242).

Коротко зазначимо основні зміни, внесені наказом №242, які здебільшого є технічними.

Слід звернути увагу на зміни у кодах ознак пов’язаності осіб. Так, ознаки, які у попередній редакції додатка 2 мали коди 508-512 та 513-515, в оновленій редакції цього додатку відповідають кодам 510-514 та 516-518. Додатково передбачено код пов’язаності 515, передбачений для осіб, стосовно яких одна фізична особа є кінцевим бенефіціарним власником (контролером).

Якщо контрольовану операцію здійснюють без контракту (договору), у графах 7 та 8 до відомостей до Звіту про КО вказуються реквізити іншого документа, на підставі якого відбулась така операція.

У формі Звіту про КО таблицю «Загальні відомості про контрольовані операції» доповнено рядком «Разом», в якому у графі 4 відображається підсумок загальної суми контрольованих операцій, здійснених за звітний рік з усіма контрагентами.

Звертаємо увагу платників податків, що сума контрольованих операцій в розрізі нерезидентів в Звіті про КО та загальна сума операцій з таким контрагентом у відомостях до Звіту про КО мають бути тотожними.

У розділі ІІІ «Порядок заповнення основної частини Звіту «Загальні відомості про контрольовані операції» пункт 2 щодо зазначення сторони контрольованої операції у графі 2 Звіту доповнено новим абзацом:

«У разі здійснення господарських операцій (у тому числі внутрішньогосподарських розрахунків) між нерезидентом та його постійним представництвом в Україні зазначається повне найменування нерезидента».

Зауважимо, що саме 30 вересня  зазначено й податківцями з  видання «Офіційно про податки».

***

Читайте також: Звіт про контрольовані операції-2019: на що звернути увагу?

Джерело: ДПС по роботі з великими платниками податків

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»