• Посилання скопійовано

Подавали паперові ф. №20-ОПП, але інформація щодо об'єктів в Е-кабінеті відсутня: які дії?

Якщо в Електронному кабінеті не зазначена інформація про об’єкт оподаткування за паперовою ф. №20-ОПП, а у платника податків відсутній другий примірник з відміткою про його отримання, то потрібно звернутися з письмовою заявою у довільній формі до ДПС для звірки даних

Подавали паперові ф. №20-ОПП, але інформація щодо об'єктів в Е-кабінеті відсутня: які дії?

Як відомо, наразі ф. №20-ОПП дуже важлива для того, аби ДПС зареєструвала РРО, не віднесла до ризикових платника ПДВ. Про це ми писали вже тут та тут. Але в деяких випадках, об'єкт оподаткування як й СГ існує вже давно, до появи електронної форми подання повідомлення. Й відповідно інформація про такі об'єкти в багатьох випадках відсутня в Е-кабінеті.

Податківці у підкатегорії 116.11 «ЗІР» зауважили, що платники податків мають можливість подавати до контролюючих органів повідомлення за ф. № 20-ОПП як у паперовому так і в електронному вигляді.

Водночас, платники податків можуть переглянути інформацію про об’єкти оподаткування та контролюючі органи, у яких платник перебуває на обліку за неосновним місцем обліку, в приватній частині Електронного кабінету, а також звернутися з письмовою заявою у довільній формі до контролюючого органу за основним місцем обліку для звірки даних щодо подання повідомлення за ф. №20-ОПП.

Якщо в Електронному кабінеті суб’єкта господарювання не зазначена інформація про об’єкт оподаткування щодо якого повідомлення за ф. № 20-ОПП подавалось у паперовому вигляді, а у платника податків відсутній другий примірник з відміткою про його отримання, то такий платник податків має право звернутися з письмовою заявою у довільній формі до контролюючого органу за основним місцем обліку для звірки даних щодо подання повідомлення за ф. №20-ОПП.

При цьому, за неподання у строки та у випадках, передбачених ПКУ, заяв або документів для взяття на облік у відповідному контролюючому органі, реєстрації змін до своїх облікових даних, неподання виправлених документів для взяття на облік чи внесення змін, встановлена відповідальність згідно з п. 117.1 ПКУ. Про нові розміри штрафів з 23 травня ми писали тут.

Зокрема, з 23 травня за неподання ф. №20-ОПП на самозайняту особу чекатиме штраф 340 грн, а на юрособу - 1020 грн.

Всі новини щодо форми 20-ОПП дивиться за посиланням.

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»