• Посилання скопійовано

Дохід за 2019 рік був понад 20 млн грн, а в поточному – менше ніж 40 млн грн: чи потрібно застосовувати податкові різниці?

При отриманні за 2019 рік доходу більше ніж 20 млн грн слід подавати у 2020 році декларацію з прибутку за І квартал, півріччя, три квартали та застосовувати податкові різниці. А от за результатами 2020 року при отриманні доходу менше ніж 40 млн грн можна буде прийняти рішення про незастосування податкових різниць

Дохід за 2019 рік був понад 20 млн грн, а в поточному – менше ніж 40 млн грн: чи потрібно застосовувати податкові різниці?

Податківці у підкатегорії 102.12 «ЗІР» зазначили, що платник податку, який за результатами 2019 року мав дохід, що перевищував 20 млн грн подає  декларації з податку на прибуток за звітний квартал, півріччя, три квартали 2020 року та здійснював коригування фінансового результату до оподаткування за ці періоди. А от  у разі неперевищення за результатами року граничної межі обсягу доходів (40 млн грн) має право задекларувати в річній Декларації за 2020 рік рішення про незастосування податкових різниць та не відображати податкові різниці у додатку РІ до Декларації за результатами 2020 року (крім від’ємного значення об’єкта оподаткування минулих податкових (звітних) років).

Уточнюючі Декларації при цьому за І квартал, півріччя та три квартали подавати не потрібно.

***

Читайте також:

Джерело: Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»