• Посилання скопійовано

Чого чекати великому платникові у разі неподання до 15 листопада форми №1-ОПП?

Щодо тих ВПП, які не подали до відповідного ДПС заяви за формою №1-ОПП до 15 листопада включно, ДПС приймає самостійне рішення про зміну основного місця обліку

Чого чекати великому платникові у разі неподання до 15 листопада форми №1-ОПП?

ДПС у Тернопільській області повідомляє, що після включення платника податків до Реєстру великих платників податків (далі – Реєстр ВПП) та отримання повідомлення контролюючого органу про таке включення, платник податків зобов’язаний стати на облік за основним місцем обліку в територіальному органі контролюючого органу, який здійснює супроводження великих платників податків (далі – ВПП), з початку податкового періоду (календарного року), на який сформовано Реєстр ВПП, та за неосновним місцем обліку в такому територіальному органі контролюючого органу щодо наявних у межах населеного пункту за місцезнаходженням територіального органу контролюючого органу, який здійснює супроводження ВПП, об’єктів оподаткування або об’єктів, які пов’язані з оподаткуванням за переліком, визначеним контролюючим органом, або через які провадиться діяльність такого ВПП.

Великі платники податків (далі – ВПП), які не обліковуються в контролюючих органах, що здійснюють супроводження ВПП, зобов’язані не пізніше 15 листопада поточного року подати заяви за формою №1-ОПП.

Щодо ВПП, які не подали до відповідного контролюючого органу заяви (для юридичних осіб та відокремлених підрозділів) за формою №1-ОПП (далі – заява за ф. №1-ОПП) у визначений строк, ДПС приймає рішення про зміну основного місця обліку та переведення на облік до контролюючого органу, що здійснює супроводження ВПП, чи іншого контролюючого органу.

Платник податків, який перебуває на обліку в контролюючому органі, що здійснює супроводження ВПП та невключений до Реєстру ВПП на наступний календарний рік, переводиться на облік до контролюючого органу за його місцезнаходженням з початку нового календарного року, крім випадків, коли:

  • стосовно платника податків прийнято рішення про припинення;
  • платник податків має перспективи досягнення критеріїв ВПП (такі платники податків можуть обліковуватись у контролюючому органі, що здійснює супроводження ВПП, не більше одного календарного року).

Зняття з обліку/взяття на облік такого платника податків проводиться за заявою за ф. №1-ОПП.

***

Читайте також: До 15 листопада великим платникам податків слід подати форму №1-ОПП до відповідних органів ДПС

Джерело: ДПС у Тернопільській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»