• Посилання скопійовано

Розрахунок суми акцизного податку з реалізації пального заповнюємо лише за зареєстрованими акцизними накладними

Податківці нагадали, які особливості має складання декларації з акцизного податку. Зокрема, щодо заповнення додатку 1-1, у якому міститься розрахунок суми акцизного податку з реалізації пального

Розрахунок суми акцизного податку з реалізації пального заповнюємо лише за зареєстрованими акцизними накладними

ДПС у Луганській області інформує, що пп. 212.1.15 ПКУ передбачено, що платником акцизного податку є особа (у тому числі юридична особа, що веде облік результатів діяльності за договором про спільну діяльність без створення юридичної особи), постійне представництво, які реалізують пальне або спирт етиловий.

Відповідно до абз. 1 п. 2 розділу І Порядку заповнення та подання декларації акцизного податку, затвердженого наказом Мінфіна від 23.01.2015 р. №14 зі змінами та доповненнями (далі – Порядок №14), особи, визначені ст. 212 ПКУ як платники акцизного податку (далі – платник), складають та подають декларацію акцизного податку (далі – Декларація).

Платник, визначений пп. 212.1.15 ПКУ, зобов’язаний подавати Декларацію за кожний звітний (податковий) період незалежно від того, чи провадив такий платник господарську діяльність у цьому періоді, чи ні (п. 4 розділу ІІІ Порядку №14).

Платником заповнюються лише відповідний розділ і додатки до Декларації, які відповідають виду господарської діяльності платника, виду підакцизних товарів (продукції). Якщо платник є одночасно платником акцизного податку за різними видами господарської діяльності згідно зі ст. 212 ПКУ, він подає одну Декларацію з відповідними розділами та додатками до неї (абз. 1 п. 3 розділу ІІІ Порядку №14).

Додаток 1_1 «Розрахунок суми акцизного податку з реалізації пального згідно із підпунктом 213.1.12 пункту 213.1 статті 213 розділу VI Кодексу» до Декларації (далі – Додаток 1_1) заповнюють усі платники акцизного податку з реалізації пального (в тому числі виробники) (п. 2 розділу V Порядку №14).

Окремо звертаємо увагу, що відповідно до п. 2 розділу V Порядку №14 до Додатку 1_1 дані заносяться за акцизними складами/акцизними складами пересувними із зазначенням їх унікального номера в розрізі товарів (продукції) за кодами згідно з УКТ ЗЕД. У графі 1 «Уніфікований номер акцизного складу в СЕАРП та СЕ / номер реєстрації транспортного засобу в уповноважених органах відповідної держави» проставляється уніфікований номер акцизного складу в Системі електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового (далі – СЕАРП та СЕ), номер реєстрації транспортного засобу в уповноважених органах відповідної держави. Тобто, інформація подається не лише за стаціонарними акцизними складами, а й за акцизними складами пересувними.

Також нагадуємо, що відповідно до пп. 4, 5 п. 2 розділу V Порядку №14 дані до Додатку 1_1 заповнюються на підставі митних декларацій та акцизних накладних/розрахунків коригування до акцизних накладних, зареєстрованих в Єдиному реєстрі акцизних накладних (далі – ЄРАН). Таким чином, заповнення Додатку 1_1 на підставі виписаних, але не зареєстрованих в ЄРАН акцизних накладних/розрахунків коригування до акцизних накладних, є помилковим.

Джерело: ДПС у Луганській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»