• Посилання скопійовано

До 1 березня 2021 року слід подати звіт за формою №10-ПОІ

Звіт про зайнятість і працевлаштування осіб з інвалідністю роботодавці подають щороку до 1 березня відділенням Фонду, в яких вони зареєстровані. Але за 2020 рік вперше слід подавати нову форму звіту №10-ПОІ з змінами до 26 лютого включно

До 1 березня 2021 року слід подати звіт за формою №10-ПОІ

Відповідно до статті 19 Закону України «Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні» підприємства, установи, організації, у тому числі підприємства, організації громадських організацій осіб з інвалідністю, фізичні особи, в яких за основним місцем роботи працює 8 і більше осіб, реєструються у відповідних відділеннях Фонду соціального захисту інвалідів за своїм місцезнаходженням і щороку подають цим відділенням звіт про зайнятість та працевлаштування осіб з інвалідністю. Зазначає Фонд соцзахисту інвалідів.

Порядок подання підприємствами, установами, організаціями та фізичними особами, що використовують найману працю, звітів про зайнятість і працевлаштування осіб з інвалідністю та інформації, необхідної для організації їх працевлаштування, затверджений постановою Кабінету Міністрів України Деякі питання реалізації норм Законів України "Про основи соціальної захищеності осіб з інвалідністю в Україні" та "Про зайнятість населення".

Відповідно до вищезгаданого Порядку звіт про зайнятість і працевлаштування осіб з інвалідністю роботодавці подають (надсилають рекомендованим листом) щороку до 1 березня відділенням Фонду, в яких вони зареєстровані, за формою № 10-ПОІ (річна). Форму звітності та Інструкцію щодо її заповнення затверджено наказом Міністерства праці та соціальної політики України.

Але за роз'ясненням Фонду захисту інвалідів  форму звітності № 10-ПОІ (річна) подають підприємства відділенню Фонду соціального захисту інвалідів за своїм місцезнаходженням не пізніше ніж 1 березня року, наступного за звітним. Але за роз'ясненням Фонду захисту інвалідів  форму звітності № 10-ПОІ (річна) подають підприємства відділенню Фонду соціального захисту інвалідів за своїм місцезнаходженням не пізніше ніж 1 березня року, наступного за звітнимТобто останнім днем для подання за 2020 рік буде 26 лютого.

УВАГА! Звіти надаються тільки в паперовому вигляді безпосередньо до територіальних відділень Фонду соціального захисту інвалідів. Чинними законодавчими та нормативними актами не передбачено подання звіту за формою № 10-ПОІ (річна) в електронному вигляді.

З 12 лютого для подання звіту слід застосовувати тільки оновлену форму 10-ПОІ. Про це ми писали тут

       Датою надходження звіту вважають:    
  • дату подання його роботодавцем до відділення Фонду;
  • у разі надсилання поштою – дату на поштовому штемпелі.

В електронному вигляді звіт не подають.

 

Відповідальність

За несвоєчасну реєстрацію у Фонді інвалідів штрафу немає. Але без реєстрації у Фонді інвалідів не можна подати звіт. А за неподання звіту передбачений адмінштраф у розмірі від 10 до 20 н. м. д. г. (170 — 340 грн).

 

Що ще почитати на цю тему?

  • Як зареєструватися в Фонді захисту осіб з інвалідністю читайте тут.
  • Більше про правила заповнення та подання нового Звіту читайте в аналітиці від редакції
  • Яка відповідальність передбачена за незабезпечення працевлаштування інвалідів, – читайте тут >>
  • Докладно про те, як роботодавцеві зареєструватися у Фонді соціального захисту інвалідів та яку звітність слід подавати – читайте в аналітиці від Дт-Кт.
  • Як правильно прийняти такого працівника на роботу? Які особливості має таке оформлення? Які додаткові умови потрібно буде створювати для робочого місця? Коли можна відмовити в працевлаштуванні особі з інвалідністю? Читайте в аналітичному матеріалі тут >>

Джерело: Фонд соціального захисту інвалідів

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»