• Посилання скопійовано

За якими кодами ознак доходу слід відображати в ф. №1ДФ орендну плату за землю?

Зокрема, за ознакою доходу 195 відображають доходи за договорами: оренди з цільовим призначенням «особисте селянське господарство», про надання права користування земельною ділянкою для сільськогосподарських потреб (емфітевзис), а інші види оренди – за ознакою 196

За якими кодами ознак доходу слід відображати в ф. №1ДФ орендну плату за землю?

ДПС у Миколаївській області повідомляє, що наказом Мінфіна від 26.05.2020 р. №241 внесено зміни до Порядку заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, затвердженого наказом Мінфіна від 13.01.2015 р. №4 (далі – Порядок №4). Відповідно до Порядку №4, змінено низку ознак доходів у Довіднику ознак доходів. Серед іншого, рядок з кодом ознак доходів 106 розподілено на три нових види ознак: 106, 195 і 196, за якими можливе відображення операцій за договорами оренди земельних ділянок.

Звертаємо увагу, що ДПС України в індивідуальній податковій консультації від 21.08.2020 р. №3550/ІПК/99-00-04-05-03-06 ДПСУ роз’яснено, що:

з ознакою доходу 195 відображають доходи за договорами:

  • оренди з цільовим призначенням «особисте селянське господарство»;
  • про надання права користування земельною ділянкою для сільськогосподарських потреб (емфітевзис);

з ознакою доходу 106 відображають доходи за договорами:

  • оренди земельної частки (паю) по сертифікатах на право на земельну частку (пай);
  • оренди землі по державних актах на право власності на земельну ділянку;
  • оренди землі за витягами з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Джерело: ДПС у Миколаївській області

Рубрика: Облік та звітність/Звітність

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Звітність»